Продукти за 4 салати
1 франзела
меко масло за намазване
1 айсберг
4 средно сварени яйца
60 г пармезан
4 филета аншоа
1 с.л. люта горчица
2 скилидки чесън
1 жълтък
1 с.л. бял винен оцет
125 мл олио или зехтин
сок от 1 лимон
черен пипер и сол на вкус
Приготвяне
* Намажете с масло вътрешните стени и дъното на 4 огнеупорни купички. Нарежете франзелата на много тънки филийки и ги разточете с точилка за да станат още по-тънки. Намажете ги с масло. Подредете ги по стените на купичките като леко ги застъпвате. Много добре ги притиснете с пръсти за да залепнат една в друга, както и по съда. Запечете ги във фурната до златисто за 10 - 12 минути на 200*.Оставете ги добре да изстинат и много внимателно извадете хлебните купички. Подредете ги чинии.
* Във всяка купичка накъсайте айсберг, нарежете по едно яйце и настържете пармезан.
* В блендер сложете аншоата, горчицата, чесъна, жълтъка, оцета, олиото и лимоновия сок. Пасирайте всичко до гладкост и овкусете със сол и черен пипер. Ако дресинга ви се стори гъст може да го разредите с малко вода.
* Залейте салатата с дресинга и сервирайте. Да ви е сладко!
.
Божествена е, Йоли!
ОтговорИзтриванеИ си иска едно "Наздраве" :)
Ех, че вкусно, ех, че красиво :)
ОтговорИзтриванеМного обичана салата, Йоли,
ОтговорИзтриванеоформена и представена впечатляващо ефектно и изкушаващо,
а кексът с авокадо е невероятен.
Знаеш, че си страхотна, поздрави за теб и хубава вечер!
Е това още утре ще се приготвя. Да ти завиди човек на въображението, мила вълшебнице :)
ОтговорИзтриванеМного красиво, интересно оформено и разбира се вкусно предложение!! Йоли, просто си невероятна!!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и прекрасен ден!!
Като знам колко спорове има около тази салата и какво точно включва... Ама като гледам и как оригинално си я презентирала, Йоли... Ама как пък ти хрумна таква вкусна и красива купичка браво!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, другарче! :)
Не ми се получиха купичките :( :( :(
ОтговорИзтриванеНе съм виждала по-красиво поднесена салата Цезар!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав, Йоли!
Идейна и цветна си както винаги,Йоли,поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви,радвам се,че ви хареса.Да си призная,зор видях с тези хлебчета.Много са капризини и е трудно след печенето да извадиш цялата купичка без да се разпадне.Добре ги понамачках с точилката и после силно с пръсти буквално ги размазах едно към друго.И пак е трудно.Зависи и от самия хляб.С мек е по-лесно,слепва се.Но ако е по-сух е трудно да се залепят сухарите един към друг.Може би трябваше да ги намажа с малко яйце за спойка преди да притисна филийките една към друга.Ако някой реши да опита,нека пробва и с малко яйце.Благодаря още веднъж!
ОтговорИзтриванеВече девет години съм влюбена в салатата "Цезар" - а тази, която ти предлагаш изглежда повече от вълшебна
ОтговорИзтриване