сряда, 11 юни 2014 г.

Салата Цезар




Продукти за 4 салати

1 франзела
меко масло за намазване
1 айсберг
4 средно сварени яйца
60 г пармезан
4 филета аншоа
1 с.л. люта горчица
2 скилидки чесън
1 жълтък
1 с.л. бял винен оцет
125 мл олио или зехтин
сок от 1 лимон
черен пипер и сол на вкус

Приготвяне

* Намажете с масло вътрешните стени и дъното на 4 огнеупорни купички. Нарежете  франзелата на много тънки филийки и ги разточете с точилка за да станат още по-тънки. Намажете ги с масло. Подредете ги по стените на купичките като леко ги застъпвате. Много добре ги притиснете с пръсти за да залепнат една в друга, както и по съда. Запечете ги във фурната до златисто за 10 - 12 минути на 200*.Оставете ги добре да изстинат и много внимателно извадете хлебните купички. Подредете ги чинии.

* Във всяка купичка накъсайте айсберг, нарежете по едно яйце и настържете пармезан.

* В блендер сложете аншоата, горчицата, чесъна, жълтъка, оцета, олиото и лимоновия сок. Пасирайте всичко до гладкост и овкусете със сол и черен пипер. Ако дресинга ви се стори гъст може да го разредите с малко вода.

* Залейте салатата с дресинга и сервирайте. Да ви е сладко!





.

11 коментара:

  1. Божествена е, Йоли!
    И си иска едно "Наздраве" :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичана салата, Йоли,
    оформена и представена впечатляващо ефектно и изкушаващо,
    а кексът с авокадо е невероятен.
    Знаеш, че си страхотна, поздрави за теб и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Е това още утре ще се приготвя. Да ти завиди човек на въображението, мила вълшебнице :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много красиво, интересно оформено и разбира се вкусно предложение!! Йоли, просто си невероятна!!
    Прегръдка и прекрасен ден!!

    ОтговорИзтриване
  5. Като знам колко спорове има около тази салата и какво точно включва... Ама като гледам и как оригинално си я презентирала, Йоли... Ама как пък ти хрумна таква вкусна и красива купичка браво!
    Прегръдки, другарче! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Не ми се получиха купичките :( :( :(

    ОтговорИзтриване
  7. Не съм виждала по-красиво поднесена салата Цезар!
    Сърдечен поздрав, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  8. Идейна и цветна си както винаги,Йоли,поздравления!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви,радвам се,че ви хареса.Да си призная,зор видях с тези хлебчета.Много са капризини и е трудно след печенето да извадиш цялата купичка без да се разпадне.Добре ги понамачках с точилката и после силно с пръсти буквално ги размазах едно към друго.И пак е трудно.Зависи и от самия хляб.С мек е по-лесно,слепва се.Но ако е по-сух е трудно да се залепят сухарите един към друг.Може би трябваше да ги намажа с малко яйце за спойка преди да притисна филийките една към друга.Ако някой реши да опита,нека пробва и с малко яйце.Благодаря още веднъж!

    ОтговорИзтриване
  10. Вече девет години съм влюбена в салатата "Цезар" - а тази, която ти предлагаш изглежда повече от вълшебна

    ОтговорИзтриване