събота, 7 юни 2014 г.

Авокадо кекс




Продукти

225 г меко масло
200 г захар
4 яйца
сок и кора от 1 лайм
1 голямо авокадо ( около 250 г) 
50 мл прясно мляко
50 г фино смлян суров шам фъстък
300 г брашно
ванилия
1 ч.л. бакпулвер

Глазура

250 г пудра захар
5 - 6 с.л. сок от лайм
суров шам фъстък и настъргана кора от лайм за поръсване





Приготвяне

* Разбийте с миксер маслото със захарта за около минута и добавете едно по едно яйцата.

* В блендер сложете обеленото авокадо, прясното мляко и сока от лайм. Пасирайте всичко на гладко пюре. Добавете го към маслено яйчената смес и разбъркайте.

* Смесете брашното заедно с шам фъстъка, ванилията и настърганата кора на лайма. Добавете го към тестото и добре разбъркайте с миксера. Ако искате по-активен цвят може да капнете в тестото малко зелена хранителна боя.

* Намажете кексова форва с масло и я поръсете с брашно. Сипете вътре тестото, загладете и изпечете кекса в загрята на 170* фурна за около 40 - 45 минути. Може да покриете кекса с алуминиево фолио след двайстата минута на печенето. Проверявайте за готовност с клечка за зъби. Оставете кекса да се охлади добре преди да му сложите глазурата.

* За глазурата разбъркайте добре пудрата захар със сока от лайм. Нанесете я върху кекса, а отгоре поръсете с шам фъстък и настъргана кора от лайм. Да ви е сладко!

Рецепта Lecker


 

.

10 коментара:

  1. Леле, Йоли, и това ли ти хрумна! Ама коооолко е сочен, прекрасен! Взимам си едно зелено, сладичко... кексче. :)
    Прегръдки, другарче!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох каква красота е това зеленото Йоли :)
    Да си призная, първо разгледах красивите ти снимки и после се върнах да прочета продуктите, а след това реших ... ще го направя този кекс :)
    Поздрав с усмивка!

    ОтговорИзтриване
  3. Както написах и в фейсбук, снимките ти са като картини. Трябва да ти ги рамкираме и да ти правим изложба на няколко месеца :)
    Рецептата и тя е много оригинална. Мисля, че току що ми предложи готин начин да пробутам авокадо на Филип ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесен кейк,Йоли!И много красиви кадри отново!Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Отново интересно предложение, което ме заинтригува, мила Йоли! Обичам такива рецепти и няма да мирясам, докато не я опитам! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Ах, какви цветове и аромати в този чуден кекс!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Всички рецепти тук са невероятно вдъхновяващи, а аз определемо имам нужда от това когато готвя. Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много. Ще се радвам да опиташ нещо. Ако искаш да следиш нови рецепти, заповядай в сайта ми, тъй като тук не публикувам вече.

      yoli.bg

      Изтриване
  8. Сложих кафява захар и изобщо не се изпече, стана глетав.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами рецептата е с нормална захар. Съжалявам, че не се е получило. Ако решиш да опиташ отново ползвай бяла захар.

      Изтриване