вторник, 30 септември 2014 г.

Палачинкови рула в доматен сос





Продукти за 4 порции

6 готови палачинки
40 г настърган кашкавал за поръсване

Пълнеж

200 г крем сирене
200 г настъргано бяло саламурено сирене
1 жълтък
2 скилидки счукан чесън
2 с.л. ситно нарязан магданоз
2 с.л. зехтин

Сос

400 г консервирани нарязани белени домати
1 малка глава ситно нарязан лук
2- 3 с.л. олио
2 скилидки нарязан чесън
1 дафинов лист
1 ч.л. захар
сол на вкус
босилек





Приготвяне

* В купа смесете всички продукти за пълнежа и разбъркайте до гладкост. Наредете палачинките три по три като леко ги застъпвате. Намажете ги с пълнежа.






* Завийте ги на руло откъм късата страна и го нарежете на парчета.






* За соса запържете лука в олиото. Добавете доматите, чесъна и дафиновия лист. Овкусете със захар  и сол. Варете соса на тих огън около 15 минути. Ако е нужно добавете малко вода. Накрая подправете с босилек.

* Изсипете соса в тавичка. Върху него подредете палачинковите рула.






 *  Псипете с кашкавала и запечете ястието за около 20 минути в загрята на 180* фурна. Да ви е сладко!

* Пригответе любимия си доматен сос и сгответе палачинките с него. За пълнеж може да импровизирате със спанак, рикота, тънко нарязана шунка, други видове сирене и т.н. Сложете подправки, които ще ви харесат най-много. Идеята за това ястие е на La Cuoca Dentro.





21 коментара:

  1. Страшна рецепта, отвсякъде ме подкупи! Съчетанието ми допадна до последната стружка и бих си сипала една порция и в 22 часа :) Страхотна си, Йоли :)
    Усмивка и лека нощ от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси зайо. Утре ще ги въртиш палачинките, сега лягай да спиш. Целувки.

      Изтриване
  2. Поздравления за апетитното предложение, Йоли! :) Имам въпрос, мога ли палачинките да ги заменя с точени кори /от тези печените/ и в какво количество от тях? Благодаря предварително!

    С уважение!

    Ралица

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Рали. Радвам се, че ти харесаха палачинките. Мисля, че ще стане и с по-дебели кори за баница. Единственото, което бих те посъветвала е да ги потопиш повечко в соса за да не изсъхнат. Не е лошо да са хрупкави, но не и сухи. Друг обаче е въпросът дали няма да се размекнат много и да се превърнат в сочна юфка. Незнам. Има само един начин да разбереш и той е да пробваш.

      Изтриване
  3. И соленките и палачинковите рулца са страхотни, Йоли -
    чудесна идея за оформление, разкош на вкусове и неустоимо изкушаваща визия.
    Сърдечни поздрави, хубави и усмихнати есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно предложение, Йоли!
    Палачинки със сирена- перфекти са! Ще ги пробвам тези дни.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Мноооого ми харесва ястието,ама много,много,много!Супер предложение и атрактивна фотосесия,Йоли!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасно е това предложение, Йоли! Със сигурност ще го опитам при първа възможност! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. чудеснни са! Много ми харесват, ама като трудно остават у нас палачинки :))

    ОтговорИзтриване
  8. Ох, така апетитно са се наредили, че ми иде да им посегна. :)) Чудна идея, Йоли! Благодаря! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви много. Наистина са хубави тези палачинки. А и търпят какви ли не импровизации. Да са ви сладки и на вас!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотна рецепта, като виден почитател на палачинките оценям всяка идея с 10 точки! Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  11. Йолинка, ама как само си ги пременила тези палачинки, браво! Приличат ми на госпожици с червени роклички. ;) Страхотна вкусотия, страхотна!
    Усмихнати прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  12. Супер рецепта, благодаря ти за креативните и вкусни идеи, всичко до тук, което сьм правила от воите рецепти е ставало винаги цкусно и много оригинално като идеи, опитах и тази рецептата и се получи много вкусно, а вчера смених и пьлнежьт беше с шунка и кашкавал а вместо доматен сос полях сьс сос бешамел, от една друга твоя рецепта и отново се получи неверятно вкусно.
    Благодаря ти и още дьлго да ни радваш с чудесните си идеи. Поздарви и прегрьтки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много ти благодаря за доверието и хубавите думи. Много съм щастлива, че са ви харесали палачинките. Браво на теб, че експериментираш и променяш нещата. Точно така трябва и това е нещото, което ме радва най-много като го видя у хората. Благодаря ти още веднъж.

      Изтриване
  13. Здравейте! Поздрави за великолепния блог! Преди време направих по Ваша рецепта орехова торта и се получи страхотна! Тази рецепта ме грабна, но не намерих готови палачинки, а след работа нямах време да правя, и реших да пробвам с къпани кори за баница! ММММ Много вкусно!!! Поздрави! Ирина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, Ири. Това е чудесна идея! Нямаше да ми хрумне. Благодаря ти, ще опитам. Много се радвам, че ти харесата полочинко - корите. Да ви е сладко!

      Изтриване
  14. Много интересна рецепта и много красиви са тези рулца. Ще се възползвам от идеята, Йоли! Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  15. Отново комплименти супер е., аз малко попромених пьлнежьт го направих с шунка и тьнко нарязан кашкавал, може и от тези за тост да се сложат.., и вместо с доматен сос го полях сьс сос бешамел от една друга твоя рецепта за Кордон бльо, стана много хубаво на всички им хареса....Сега предстои да побвам Канелената ти торта... браво Йоли благодарности,,продьлжавай така Прегрьдки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много се радвам! Благодаря ти от сърце за доверието и да ви е сладко на всички у дома!

      Ще се радвам, ако пишеш коментарите си занапред в сайта ми www.yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам нови рецепти, а и ми е трудно да отговарям и на двете места. Благодаря за разбирането. Весели празници!

      Изтриване