Продукти
100 г тъмни стафиди
75 мл вряла вода
3 с.л. балсамов оцет
100 г кафява захар
200 г горчица
100 г тъмни стафиди
75 мл вряла вода
3 с.л. балсамов оцет
100 г кафява захар
200 г горчица
Приготвяне
* Залейте стафидите с врялата вода и ги оставете да омекнат за 15 минути. Пасирайте ги заедно с водата на максимално гладко пюре.
* В малка тенджерка смесете оцета и захарта. Прибавете стафиденото пюре и варете на тих огън 10 минути, като бъркате.
* След като сместа изстине я смесете с горчицата. Разбъркайте и сервирайте с различни видове сирене или студено месо. Да ви е сладко!
* Може да подправите горчицата с пюре от сушени смокини. Опитайте пюрето на вкус преди да го смесите с горчицата. Ако е нужно добавете още захар или оцет. Може да си направите горчица сами като купите синапено брашно. Смесете го с вода и сол, добавете зехтин и след това го овкусете със стафидите.
.
Хах, Йолинце, не знам дали ще ми повярваш, но този следобед си мислех точно за комбинация на горчица със стафиди. Имам дежавю! :)) Още стоя с ококорени очи. Много весело ми стана, хихи. Прегръдка!!
ОтговорИзтриванеОбичам да ми съвпадат идеите с теб! Много, много се радвам! Давай, направи си го така, както на теб ти е в главата и непременно го сподели после. Ще ми е изключително приятно да опитам твоя вариант. Благодаря ти, Дани.
Изтриванеауу накапала си се! То и аз да ти кажа сигурно бих се окапала с някое сирене и такава горчица :)
ОтговорИзтриванеЧудна е!
Знам, че ще ти хареса подобно нещо, Пеп. Нали сме си от една партия с теб, обичаме пикантните неща. Благодарско от сърце!
ИзтриванеЕ, как ти хрумва... Как може такива вкусове да извират от тази главица! Йолинка, гребвам с удоволствие! Ще се зарадвам дори да се окапя. :)
ОтговорИзтриванеПрегръщам те топличко, другарче! :)
А, Гери, тъкмо малко по-надолу обясних как ми е хрумнала идеята. Не съм открила аз горчицата с плодове, в никакъв случай. Просто се опитах да я направя, това е. Благодаря ти мила.
ИзтриванеТова дето е потекло отвън от бурканчето, с едно залъче хлебец, така бих го почистила, хич не ми трябва сирене и месо :) Предусещам вкуса на този вкусен топинг!
ОтговорИзтриванеСещам се за един сос, сладко кисел или нещо подобно, който съм правила за гарниране на сандвичи, но той беше с ананас.
Ще го опитам, да знаеш!
Поздрави, Йоли!
Танче, аз пък с манго съм правила, но май нямаше горчица в него. Нали уж чатни или чътни му казват. Много ги обичам аз тези чужди думички!!! Благодаря ти миличка, много ме зарадва оценката ти.
ИзтриванеИнтересно съчетание. Поръчано:))) Сериозно, Йоли, какви идеи ти хрумват наистина. Вълшебни снимки! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти мила. Често да ти кажа, това изобщо не е моя идея. Не съм открила аз топлата вода. В магазините по чужбина има най-различни видове горчица. Миналата година моя приятелка ми донесе от Германия едно малко бурканче едрозърнеста горчица със сушени смокини. Много интересно ми се видя, но беше адски сладка, направо като конфитюр. Та от там ми хрумна да опитам нещо подобно в домашни условия. Имах стафиди под ръка и готово. Просто си я нагодих според моя вкус. Това е цялата истина. Благодаря ти отново, ще се радвам да пробваш.
ИзтриванеЙоли, страхотни снимки! Предложението е повече от страхотно! Ще го пробвам и аз!
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчева неделя!
Ще се радвам, Габи. Ако решиш да опиташ, най-добре е да си го нагодиш на вкус. Точни мерки тук изобщо не са нужни. Благодаря ти.
ИзтриванеДа обяснявам ли колко пъти стигах до края на страницата и осъзнавах, че още веднъж не съм прочела рецептата... направо потъвам в слънчевите и апетитни снимки. Мислено си топвах и хлебчето, дето много подходящо дъвча в момента :)
ОтговорИзтриванеОбаче много интригуваща рецепта! Отмятам за пробване при първа сгода :)
Усмивка от мен :)
Тя една сложна, сложна рецепта ... какво да и четеш? То няма нищо за четене като се замислиш. Правиш един бъркоч от сушени плодове и туй то. ЦелуФки.
ИзтриванеИ аз като че, повече поглъщах с очи, вместо да чета, Йоли...
ОтговорИзтриванеВълшебно изглежда, звучи страхотно, вкусът е гарантиран -
благодаря за чудесната идея! Голяма прегръдка за теб!
Благодаря ти Диди. Ако обичате горчица в къщи я опитай. Знам,ме ще подобриш идеята ми.
ИзтриванеЗаписано. В къщи сме фенове на горчицата. А и с тези апетитни снимки- просто няма как...
ОтговорИзтриванеМного благодаря, Криси. Ще се радвам да пробваш горчицата.
ИзтриванеЙоли, като я гледам на снимките тази горчица, предизвиква ме да я направя и да я опитаме. Скоро ще имам повод и ще я сервирам със сиренца. Снимките са превъзходни и нямам никакво съмнение, че вкусът е още по-:) Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Светле. Много се радвам, че ти допадна. Опитай я, не е лоша наистина.
ИзтриванеМмм, Йоли, изкушаваш!!
ОтговорИзтриванеОбичам такива ми ти работи;) Голяма прегръдка!
Сладка си ми ти! Благодаря ти Мартенце.
Изтриванесноби
ОтговорИзтриванеАнонимен/а, този блог е за хора, които имат отношение към кулинарията и обичат да готвят. Не виждам нищо лошо и нередно човек да експериментира и да открива нови вкусове. Не можеш да наречеш читателите тук сноби. Това са хора, които наистина обичат да фантазират и да влагат нещо свое във всяка една рецепта. Да променят и да влагат сърцето си във всяко ястие. Не е нужно да се обиждат хората, анонимен/а. Много е лесно, ако нещо не ти харесва, просто не го правиш. Не влизаш в този блог и не четеш рецептите. Лесно е, нали?
Изтриване