петък, 5 декември 2014 г.

Канелени целувки






Може да използвате различни накрайници за шприцоване, ако искате целувките да се получат като розички. Може да ги оцветите с хранителни бои. Ако ви харесва моя вариант, лесно може да го направите. Намажете малко течна боя от вътрешната страна на поша. Най-лесно става с дървено шишче, потопено в боя. Така няма да се изцапате. Нужно е само леко да прокарате шишчето от двете вътрешни стени на поша, след което да сипете вътре целувчения крем. При шприцоване ще получите само частично оцветяване. Ако харесвате съвсем гладки целувки, които да приличат на френски макарони, намокрете пръста си и леко притиснете стърчащите връхчета. Лично на мен ми харесват така, леко закачливи. Слепете целувките с любимия си крем, експериментирайте с различни вкусове.

Продукти за около 50 двойни целувки:

2 белтъка
150 г пудра захар
ванилия

крем:

150 г бял шоколад
50 мл течна сметана
1-2 ч.л. канела




Приготвяне:

* Разбийте белтъците на сняг. Започнете да прибавяте постепенно захарта и ванилията, като продължавате да разбивате. Трябва да получите гъст крем, който може да се шприцова.

* Покрийте тава с хартия за печене. Сипете тестото в пош с широк гладък накрайик. Ако нямате такъв може да ползвате найлоново пликче, на което да отрежете един от ъглите.

* Върху хартията шприцовайте малки целувки. Загрейте фурната на 80* и изсушете целувките за около 90 минути.

* За крема затоплете до стопяване всички продукти, като внимавате да не не стига до кипене. Разбъркайте на гладък крем и охладете. Слепете с крем целувките две по две и поднесете с чай или кафе. Да ви е сладко!

 


3 коментара:

  1. Йоли, и аз искам от тези целувки! :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са, Йоли,
    и пак не успях да се впиша в сайта,
    но пък се насладих многокатно на това коледно вълшебство с аромат на канела...
    Поздрави за теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря приятели. Диди, не знам защо така. Имаш регистрация без проблем. Но и като гост можеш да пишеш коментари. Просто накрая има цифри за въвеждане, които системата изисква с цел по-малко спам.

    Ще се радвам да ми пишете там, тук няма да има повече нови рецепти. А и ми е по-сложно да отговарям и на двете места. Благодаря.

    ОтговорИзтриване