неделя, 22 март 2015 г.

Многолистни тарталети с шунка и яйце






Продукти за 4 тарталети - форми 12 см:

200 г бутер тесто
4 резена сирене за тост
4 резена тънко нарязана шунка
4 яйца

Приготвяне:

* Поставете на дъното на формите парче хартия за печене. Разточете тестото с точилка за да не се разлиства много при печене. Изрежете кръгове, малко по-големи от диаметъра на формите. Поставете кръговете във формите и надупчете тестото  с вилица. Добре е краищата му леко да излизат навън, тъй като при печене многолистното тесто се свива.

* Загрейте фурната на 200* и запечете тестените подложки за около 10 минути. Извадете ги от фурната. Дъното се надува при печене, независимо, че е надупчено. Притиснете с пръсти за да оформите добре основата и продължете нататък.

* Върху запеченото тесто поставете по един резен сирене. Нарежете шунката на ленти и завийте по няколко около сиренето, все едно оформяте гнездо. В средата чукнете по едно яйце. Върнете тарталетите във фурната и запечете за десетина минути докато се стегне белтъка. Сервирайте топли. Да ви е сладко!

* Ако искате белтъка да е стегнат, а жълтъка съвсем течен трябва в средата на тарталетите първо да сложите само белтъка. Запечете го докато започне да побелява отгоре и чак след това прибавете жълтъка.





Няма коментари:

Публикуване на коментар