неделя, 14 юни 2015 г.

Пълнена франзела



b2ap3_thumbnail_stuffed_-baguette_11.jpg

   
Четвъртата рецепта, която ви представям с пасатор Philips Avance е нещо средно между закуска и предястие. Тук вариантите за импровизация са много. Най-лесно е да отворите хладилника и да се огледате какво има в него. Убедена съм, че ще намерите доста подходящи продукти, с които да напълните една франзела. В зависимост от пълнежа може да сервирате ястието топло или студено. Аз се спрях на студен вариант. Вижте го.


b2ap3_thumbnail_stuffed_-baguette_22.jpg


Продукти

1 франзела
200 г свинско контра филе
1 морков
1 червена чушка
1 малък корен пащърнак
4-5 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
200 г крем сирене
3 с.л. сух пържен лук

Приготвяне

* Отрежете единия край на франзелата и внимателно отстранете меката вътрешност без да разкъсвате кората. Може да си помогнете с вилица или лъжица. От средата може да приготвите чудесна галета.
* В голямата приставката за кълцане на пасатора Philips Avance сложете нарязаните на кубчета месо, морков, чушка и пащърнак. Натиснете бутона Speed Touch първо леко за да се завъртят равномерно продуктите в резачката. Натиснете бутона докрай за 5-6 секунди и накълцайте на малки парчета всички продукти. Интуитивният бутон ще ви помогне да контролирате работата на уреда. Колкото по-силно натискате, толкова по-висока е скоростта. Благодарение на това изключително лесно ще достигнете правилната текстура. Добре е да се усещат парченца като хапвате.


b2ap3_thumbnail_stuffed_-baguette_44.jpg


* Изсипете пълнежа в тиган. Полейте със зехтина и задушете за 5 минути. Подправете със сол, пипер  и магданоз. Охладете плънката и я смесете с крем сиренето и лука. Разбъркайте добре.

* Напълнете плътно издълбаната франзела.Завийте я в найлоново фолио и я оставете в хладилника за 2 часа. Нарежете на филийки и сервирайте. Да ви е сладко!






b2ap3_thumbnail_stuffed_-baguette_33.jpg


Опитайте още една рецепта, приготвена с пасатора  Philips Avance.

И нещо за заслаждане. Защо не марципанови кошнички или сладолед?

4 коментара:

  1. Много вкусно изглежда, Йоли! В пинтереста гледах нещо подобно, но все не ми остава време, а и сега в топлото наблягам на по леки храни, без хляб и тестени. Определено ще я направя тази франзелка, но кога?!
    Снимките ти примамливо апетитни!
    Прегръдки и усмихнато начало на седмицата.

    ОтговорИзтриване
  2. Превъзходни снимки и великолепна идея за пълнената франзела!

    Йоли, благодаря отново! Ти си мое вдъхновение винаги и по всяко време!
    Респект.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно е, Йоли, много харесах и предложението ти за сьомга, но и това е разкошно.
    Ефектно, оригинално и вкусно, неустоимо апетитно и красиво представено....
    Благодаря ти, сърдечни поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно ново предложение,Йоли,много ми харесва,а и стои ефектно!Благодаря за споделената рецепта,поздрави и хубава лятна седмица!

    ОтговорИзтриване