сряда, 17 юни 2015 г.

Чийзкексчета с ягоди


b2ap3_thumbnail_strawberry_-muffins_3.jpg


  Напоследък все повече се замисляме какво ядем и правопропорционално с това се създават проекти, които целят да улеснят достъпа на хората в градовете до храна, която е чиста от вредни вещества.

  Днес искам да ви представя първата от поредицата рецепти, които приготвих с такива продукти, предоставени от стартиращата компания farmhopping.

  Farmhopping e онлайн фермерски пазар - платформа, на която жителите на града се срещат с малки български земеделски производители, които отглеждат продукцията си според принципите на устойчивото земеделие. Това означава, че всяка бучка сирене и всеки домат са създадени с минимален риск за околната среда, по технология, максимално близка до начина, по който се случват процесите в природата. С други думи - както са правели хората едно време преди да се появяват фабриките, токсичните препарати и добавките за усилване на вкуса и удължаване на срока на годност на храната.

 Резултатът, който фермерите, които участват във farmhopping, предлагат през платформата, е чиста храна без вреди върху тялото и природата. По-конкретно това са основни храни като сезонни плодове и зеленчуци, млечни продукти, яйца, месо, риба, брашно и хляб, мед, но има и някои по-специфични предложения като лютеница от земна ябълка или сладко от патисони.

  Днешната рецепта е за нежни и свежи чийзкейк кексчета с екологично чисти и ароматни ягодки, гледани по естествен начин, чийто вкус не може да се сравни с гумените плодове, на които често попадаме по магазините.

  Прочететe рецептата в блога на farmhopping.

4 коментара:

  1. Изглеждат превъзходни, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли, много са симпатични. Сладки, сочни, прекрасни. И ти си прекрасна!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря момичета. Много са сочни, а не като кексовете, които аз определено не харесвам. Ще се радвам да ги опитате.

    ОтговорИзтриване
  4. Красиво и вкусно мила моя.

    ОтговорИзтриване