понеделник, 8 юни 2015 г.

Вдъхновението да готвим без да се притеснявате за мръсните съдове – с участието на Fairy и Иван Звездев
Ако притежавате страст да готвите, със сигурност сте опитвали поне веднъж да сготвите някоя трудна рецепта, приготвена от ваш приятел. Ястието не винаги се получава още от първия път, но пък оставя след себе си купчина от съдове, които са участвали в процеса на готвене - тенджери с остатъци от сос, тави със загорял слой и прибори, с които e сервирано то. И докато красивата презентация се вижда и оценява от гостите, всеки предпочита купчината мръсни съдове да остане "зад завесата".

Сега Fairy Platinum ви позволява да пробвате колкото рецепти пожелаете, защото със своето 3X действие срещу упоритите мазнини: бързо измиване, дълготрайна пяна и накисващ ефект, измива всички мръсни съдове, които остават след кулинарното ви постижение!

Ето една идея за трудно и оставящо трудни за почистване съдове ястие, подготвена специално от Иван Звездев:

Болярско вретено

за 4 порции
време за приготвяне 40 минути

Необходими продукти:


2 бр. пилешки гърди - 600 грама
6 бр мариновани сушени домата
4 филии топено сирене
8 бр стерилизирани печурки
4 бр кисели краставички
150 г бекон- нарязан на тънки филии
сол на вкус

Приготвяне:

1. Филето се реже на две половинки, всяка половинка се реже в най-дебелата част частично за да се получи по-голямо и еднакво дебело парче.

2. Всяко филе се посолява и слага между два пласта домакинско фолио и с чукче се изтънява.
3. На дъската за рязане се нареждат 3-4 филии бекон, които леко се покриват, върху тях се поставя изтънено филе, покрива се с филийка сирене, до него се редят филийки печурка, краставички нарязани на ивички и в центъра се реди сушен домат наряза на лентички.
4. Оформя се руло увито в бекона, а краищата на филето се притискат и заострят. Ако е нужно може да се затворят и с клечки за зъби.
5. Леко се намаслява тава за печене и в нея се редят пилешките вретена. Всяко от тях се слага със затворената част надолу, така че да не се развие бекона.

6. Тавата се слага в центъра на предварително затоплена фурна до 200С. Печенето е 20-25 мин. Всяко вретено се реже на цилиндърчета и поднася топло със студено бяло вино Траминер.

Допълнителни съвети от Иван Звездев:

„Като професионален майстор-готвач често пъти ми се случва да оставям купчини с мръсни съдове в кухнята. Когато готвя не обичам да се ограничавам в продуктите, които използвам.

Затова имам нужда от надежден помощник и добра техника при почистването на съдовете след готвене. Ето няколко практични идеи, които може да следвате в кухнята:

•    След като приключите с готвенето, накиснете съдовете с топла вода - така помагате на упоритите мазнини да се измият по-лесно
•    Добавете почистващ препарат Fairy и разтъркайте за повече пяна
•    Използвайте тел при наистина упоритите петна

Със своето бързо измиване, дълготрайна пяна и накисващ ефект, Fairy е най-добрият помощник в кухнята!

Няма коментари:

Публикуване на коментар