петък, 11 декември 2015 г.

Гъби с ориз


b2ap3_thumbnail_pilze_reis_3.jpg

  
Кое е вашето любимо българско ястие? Може би ще се затрудните да отговора. Например, аз не бих могла да кажа категорично коя е моята любима българска гозба. Те са толкова много, толкова вкусни и различни от всички други ястия по света! И все пак? Сармички, мусака, пълнени чушки или баница ... ? Опитайте се да отговорите на този въпрос като участвате в конкурса на списание Goodfood и Philips Multicooker. Нужно е само да гласувате за вашата любима рецепта, а на финала на конкурса Philips Multicooker ще покаже как всеки може да приготвя лесно и бързо своите предпочитани ястия. Тук може да намерите повече информация за конкурса.

   Все още сме във времето на Коледния пост. Реших да опитам да сготвя във Philips Multicooker гъби с ориз, но както аз си ги обичам. Много гъби и малко ориз. Ястието е чудесно и студено. Ще се радвам да го опитате и вие.

Продукти

500г нарязани гъби
1 глава нарязан лук
2 пера нарязан зелен лук
2 скилидки нарязан чесън
4 с.л. олио
1/2 ч.л. сух джоджен
1/2 ч.л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 ч.ч. ориз
2 ч.ч. вода

Приготвяне

* Сложете в тенджерата на Philips Multicooker гъбите, двата вида лук, чесъна и олиото. Изберете програма "Пържене". Настройте таймера на 10 минути.


b2ap3_thumbnail_pilze_reis_4.jpg


* След като зеленчуците се запържат добавете ориза, водата, солта и пипера. Овкусете с мащерка и джоджен. Изберете програма "Ориз" и натиснете "Старт". След приключване на готвенето уредът преминава във функция за поддържане на топлината. Сервирайте ястието топло или студено. Да ви е сладко!


b2ap3_thumbnail_pilze_reis_1.jpg

Няма коментари:

Публикуване на коментар