събота, 12 декември 2015 г.

Чийзкейк-сандвич




Това е един много лесен десерт, който се приготвя за не-повече от 15 минути. Като марка пудинг препоръчвам др. Йоткер. Кремът е много вкусен и подходяш за торти, рула и други сладкиши. Може да обогатите вкуса му с печени ядки, кафе или 1-2 с.л. коняк.

Продукти за 8 броя:

16 бисквити с шоколадова глазура
250 мл течна пълномаслена сметана
100 г натурално крем сирене
100 г натрошен натурален шоколад
50 г натрошен бял шоколад
1 пакетче ванилов пудинг






Приготвяне:

* Разбъркайте пудинга с 50 мл от сметаната. Сложете в тенджера или тиган с незалепващо покритие останалата сметана и крем-сиренето. Загрейте до кипване, като бъркате, за да получите гладък сос.
Махнете тенджерата от котлона и добавете двата вида шоколад. Разбъркайте, докато шоколада се стопи и спои добре със сметаната и сиренето. Върнете сместа на котлона и налейте разтворения пудинг. Гответе няколко минути на слаб огън, докато крема се сгъсти. Разбърквайте редовно. Оставете крема леко да се охлади, но да остане топъл.

* Постелете правоъгълна тавичка с хартия за печене. На дъното наредете половината бисквити с шоколадовото покритие нагоре. Върху тях разпределете топлия крем и загладете. Отгоре наредете останалите бисквити нагоре с глазурата. Оставете за една нощ в хладилник.

* Нарежете сладкиша на сандвичи, като за всеки срез затопляте ножа в гореща вода и го подсушавате със салфетка. Съхранявайте сандвичите в хладилник. Да ви е сладко!






2 коментара:

  1. Здравейте,Йоли! Много ми хареса днешната рецепта. Бихте ли споделили какви бисквити сте използвали? Изглеждат доста апетитно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Стефи. Ще се радвам да опиташ. Ами какво да ти кажа за бисквитите... не помня какви бяха. Отиваш в някой по-голям магазин, където има по-голям асортимент. Аз ги купих на външен вид. Не ги знаех какво са, просто исках да има шоколадово покритие. Мисля, че и в Лидл съм виждала подобни.

      Изтриване