сряда, 11 май 2016 г.

Лимонов лава кейк

4 коментара:

  1. Това е вълшебно, Йоли - красиво, ефектно и неустоимо изкушение;
    и масленият лимонов крем, и пълнените хлебчета са разкошно допълнение!
    Благодаря за страхотните идеи и удоволствието, поздрави за теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Все не мога да преценя момента, в който да имам течен център и твърда обвивка :( дай ми съвет :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно те разбирам Иве. Много хора имат този проблем. Десертите с течна вътрешност се приготвям много лесно и само печенето е проблема. Загрей си фурната на 180*, ако печеш десерта неохладен. Ако го печеш замразен фурната трябва да е по-силна: 200 или 220*. Печи 10 минути по часовник и след това наблюдавай десерта. Нужни са му само още 2-3 или 4 минути. Не мога да кажа точно, защото всяка фурна е различна, както и големината на формите, в които хората пекат десерта. Затова го наблюдавай. Той леко се надува отгоре, като се изваси от фурната малко спада. Та, по повърхността се появяват леки пукнатини. Отстрани хваща коричка, но като го пипнеш с пръст в средата трябва да усетиш, че е мека и неизпечена. Тогава е готов. Надявам се да съм обяснила правилно. Благодаря ти за доверието и успех следващият път.

      Изтриване
    2. И аз благодаря за изчерпателния съвет, Йоли. Ще следвам стриктно инструкциите ти при следващия опит :)

      Изтриване