петък, 11 октомври 2019 г.

Захарни курабии с крем сирене





Тестото за тези лесни курабии с крем сирене е изключително подходящо за замразяване. Може да го замразите цялото в плик или като вече готово оформени сладки. След това е нужно да го оставите само леко да се отпусне. Колкото по-студено е тестото, толкова по-добре оформени ще са курабиите. Ако решите да го замразите като сладки, непременно сложете помежду им малко парче хартия за печене, за да не залепват една в друга. Ето и рецептата:

Продукти за около 25-30 курабии:

100 г меко масло
200 г натурално крем сирене
ванилия
250 г брашно
кафява или бяла захар за поръсване

Приготвяне:

* Разбийте на крем маслото, крем сиренето и ванилията. Сипете брашното и замесете тесто. Дори и да лепне не добавяйте повече брашно. Сложете тестото в найлонов плик и го оставете в хладилника за няколко часа, докато се охлади и стегне. За по-бръзо може да направите това във фризер.

* Разделете охладеното тесто на две части, за да го обработите по-лесно. Сложете го между два листа хартия за печене и разточете на правоъгълна кора с дебелина около 4-5 мм.
Махнете горния лист хартия и поръсете със захар. Аз направих половината от сладките с кафява захар, смесена с канела, а останалите с бяла, ароматизирана с настъргана лимонова кора.
Отново покрийте с хартия за печене и разточете, за да може захарта да прилепне към тестото.
Нарежете на ленти и ги завийте на охлювчета. Големината зависи от вашето предпочитание.


 



* Пренесете курабиите в тава, покрита с хартия за печене (може да използвате тази, с която сте разточвали) и отново поръсете със захар. Изпечете сладките за около 20-25 минути в загрята на 180* фурна. Да ви е сладко!

*** Курабиите са неутрални като вкус и е подходящо да се поднесат с конфитюр или течен шоколад. Най-вкусни са леко топли. Мога да кажа, че тестото е универсално и от него биха се получили различни солени варианти, с пълнеж или без. Нужно е само да пропуснете ванилията и да добавите малко сол. Също бихте могли да го овкусите с подправки по ваш вкус. С други думи, импровизирайте!





Няма коментари:

Публикуване на коментар