сряда, 11 декември 2019 г.

Брауни бисквити





Продукти:


брауни тесто:

150 г натрошен натурален шоколад
40 г масло
1 яйце
55 г кафява захар
2 щипки сол, ванилия
50 г нутела
60 г брашно
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. бакпулвер

маслено тесто:

75 г меко масло
55 г захар
1 малко яйце
ванилия
150 г брашно


Приготвяне:

* За брауни тестото стопете заедно шоколада и маслото. Може да направите това в микровълнова фурна или на слаб огън. Охладете до леко топло. Отделно разбийте на пяна яйцето с кафявата захар, солта и ванилията. Разбъркайте го с маслено-шоколадовата смес. Прибавете нутелата. Накрая сипете брашното, смесето с двата вида набухвател. Разбъркайте отново и приберете в хладилник за 1-2 часа.

* За масленото тесто разбийте на крем маслото, захарта и ванилията. Добавете яйцето и разбийте още малко. Сипете брашното и разбъркайте. Тестото е меко и лепкаво, не се нуждае от месене. Също като брауниз тестото го охладете за час-два.

* Сложете си ръкавици, тъй като от топлината на ръцете и двете теста бързо омекват и се работи трудно. Нарежете двете охладени теста на парченца и оформете топчета. За да са еднакви бисквитите може да ги претеглите. Топчетата маслено тесто трябва да са по 7 г, а топчетата брауни по 10 г.

* Всяко парченце маслено тесто разтеглете с пръсти на тънка питка. В средата сложете топче брауни. Загърнете масленото тесто около него и с длани притиснете, за да се сплескат и напукат бисквитите. Заповядайте кратък клип, където може да видите процеса на работа.




* Подредете ги в тава, покрита с тефлоново килимче или хартия за печене. Изпечете на по-долно ниво в загрята на 160* фурна 12 минути. Сладките не трябва да се препичат, за да може вътрешността им да остане мека, а масленото тесто да запази белия си цвят.  Още една рецепта за брауни бисквити може да видите тук. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар