Ароматно и сочно печено със свеж лимонов сос. Подходящи гарнитури са различни видове пюре, печени кореноплодни или просто пържени картофки.
Продукти за 6-8 порции:
около 1,5 кг свинска плешка без кост
сол и черен пипер
сос:
80 г масло
2-3 с.л. каперси
1 голям филетиран лимон
2 с.л. ситно нарязан магданоз
2 скилидки ситно нарязан чесън
1 с.л. сушен риган
1 с.л. сушена мащерка
1-2 ч.л. семена резене или копър
сол и черен пипер
друго:
1 лимон на кръгчета
200 мл говежди бульон
Приготвяне:
* Посолете месото и го поръсете с черен пипер. Сложете го в дълбок съд за печене с капак.
* За соса загрейте маслото. След като започне да се пени добавете останалите продукти и разбъркайте.
* Залейте месото със соса и го разнесете равномерно по повърхността му. Тук-там сложете кръгчета лимон. Отстрани налейте булона и печете във фурна на 200* един час.
* Отхлупете съда и доизпечете до пълна готовност и апетитна зачервена коричка. Да ви е сладко!
Много полезна публикация, открих я в Google, когато търсех неща за клинария и останах приятно изненадан! Поздравления и успех с развитието на блога! Ще се радваме, ако разгледате и нашият проект, за повече кликнете тук
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце, Павел! Много се радвам, че Ви хареса рецептата!
Изтриване