Сочни и ароматни кексчета с тиква. Овкусете тестото с аромати, каквито харесвате. Кексчетата са подходящи за замразяване.
Продукти за около 14-16 броя:
100 г меко масло
80 г захар
2 яйца, разбити с вилица
25 мл прясно мляко
120 г пюре от варена или печена тиква
настъргана кора от 1 портокал или 2 с.л. сладко от портокалови корички
ванилия
150 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 равна ч.л. микс подправки по избор-канела, джинджифил, кардамон и др.
125 г леко сварена или печена тиква, нарязана на малки кубчета
пълнеж:
200 г натурално крем сирене
25 г пудра захар
1 ч.л. брашно
ванилия
Приготвяне:
* С миксер разбийте на крем маслото и захарта. Постепенно прибавете яйцата, като продължавате да разбивате. Налейте млякото и сложете тиквеното пюре. Овкусете с портокалова кора и ванилия. Сипете брашното, смесено с бакпулвера и подправките. Накрая сложете половината от тиквените кубчета и с лопатка разбъркайте до еднородност.
* Загрейте фурната на 170* с вентилатор и сложете хартиени кошнички в тава за печене на мъфини. Разпределете тестото във формите, като ги напълните до 2/3.
* С лъжица разбъркайте всички продукти за пълнежа и го изсипете в пош. Отрежете отвор и шприцовайте от крема във всяко кексче, като потопите върха на поша в тестото. Отгоре поръсете с останалите кубчета тиква. Изпечете кексчетата за около 20-25 минути. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар