Палачинки с наситен млечен вкус, които остават нежни и меки дори след дни. Опитайте!
Продукти за около 10-12 палачинки:
120 г извара
2 яйца
250 мл прясно мляко
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
80 г брашно
бучка студено масло за намазване
Приготвяне:
* В купа смесете изварата и яйцата.
* Разбийте ги с пасатор, докато получите гладък крем. Разредете с млякото и прибавете захарта, солта и брашното. Отново разбийте с пасатора до хомогенност. Оставете сместа да престои 30 минути, за да стане съвършено гладка.
* На слаб до среден огън загрейте тиган с незалепващо покритие и го намажете с масло. Изпечете сместа на палачинки по обичайния начин. Температурата на печене е важна, не усилвайте котлона. От изварата палачинките стават по-влажни и изискват по-дълго готвене. Мажете ги с бучката масло от всяка страна перди да ги обърнете в тигана. Да ви е сладко!
Your blog provided us with valuable information to work with. Each & every tips of your post are awesome. Thanks a lot for sharing. Keep blogging
ОтговорИзтриванеBalsamic Motor Oil Chicken
Butternut Squash and Spinach Manicotti