петък, 24 март 2023 г.

Кокосови кръгове

 



Продукти за около 25-30 бисквити:

Тесто:

150 г меко масло
80 г пудра захар
ванилия
2 жълтъка
280 г брашно
1 -2 ч.л. какао

Пълнеж:

2 белтъка
100 г захар
100 г кокосови стърготини
1 с.л. царевично нишесте

Друго:

какао за овалване

 Приготвяне:

* Разбъркайте на крем маслото и пудрата захар. Прибавете ванилията и жълтъците. Разбъркайте отново. Сипете брашното и размесете на тесто. За кратко омесете с ръце, колкото всичко да се събере на топка.

* От тестото отделете 1/3 и го оформете на тънко и дълго руло. Увийте го в стреч фолио.

* Останалите 2/3 оцветете с какаото. Отново увийте във фолио и оставете двете теста в хладилника за 30 минути.

* За пълнежа разбийте белтъците на сняг. Постепенно добавете захарта, като продължавате да разбивате, докато получите плътен крем. Смесете кокоса с нишестето. На части го сипете към белтъците, като бъркате с лопатка.

* Върху хартия за печене разточете на правоъгълник какаовото тесто с дебелина около 3 мм. Преценете размера му спрямо рулото бяло тесто. Нужно е дължините им да са еднакви, а ширината на кафявото тесто да може свободно да загърне ролката. Оставете допълнително 2-3 см в повече. Така ще сте сигурни, че при завиване всичко ще се получи добре. Ако има излишък от тесто винаги може да го изрежете и изпечете на бисквити.

* Върху какаовото тесто нанесете кокосовия пълнеж. Поставете в единия край бялата ролка.




* Загънете внимателно с помощта на хартията. Оформете руло и прищипете краищата там, където се събират. Увийте рулото в стреч фолио и непременно го охладете поне за 2 часа. Трябва да е напълно стегнато, за да може да се нареже на правилни кръгове.

* Развийте охладеното тесто, оваляйте го в какао и с остър нож го нарежете на бисквити 4-5 мм. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене и изпечете за около 15-20 минути в предварително загрята на 170°C фурна с вентилатор. Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар