сряда, 31 май 2023 г.

Бисквити с препечено брашно

 



Неповторимото ухание на тези сладки идва от предварителното препичане на брашното. В комбинация с шоколад и ядки се получава истински неустоим вкус!
Има два начина да препечете брашното-във фурна или на котлон. Във фурна става по-равномерно, но по-бавно. На котлон е по-бързо, но изисква постоянно разбъркване и слаб огън, за да не прегори. Аз го правя във фурната. Степента на препичане зависи от вашите предпочитания. Колкото по-препечено е брашното, толкова по-интензивно е на вкус. За мен брашно с леко розовеещ цвят и приятно ядково ухание е оптимален вариант.

Продукти за около 25-30 бисквити в зависимост от големината:

320 г брашно
3 г бакпулвер
2 г сода бикарбонат
200 г добре омекнало масло
200 г светла кафява захар
2-3 щипки сол
ванилия
2 яйца
200 г натрошен натурален шоколад
100 г натрошени запечени ядки по избор




Приготвяне:

* Изсипете брашното в тава, покрита с хартия за печене. Разстелете го на тънък равномерен пласт и го запечете до порозовяване във фурна на 180°C. По време на печенето го разбъркайте 2-3 пъти. Нужни са около 20 минути, за да заухае приятно и промени цвета си. След като препеченото брашно изстине го смесете с бакпулвера и содата. Пресейте го обезателно, той като по време на печене се образуват бучки от изпаряването на влагата.

* В купа разбъркайте на крем маслото, захарта, солта и ванилията. Едно по едно прибавете яйцата, като продължите да разбърквате. Миксер не е нужен.

* Към маслената смес сипете брашното и размесете добре. Накрая добавете шоколада и ядките.

* Загрейте фурната на 180°C с вентилатор. Покрийте тава с хартия за печене. С лъжица гребнете от сместа и направете купчинки на разстояние една от друга. Изпечете бисквитите ца около 15 минути. Да ви е сладко!

*** За по-добра форма може първо да охладите тестото за 30-40 минути. Също за добра форма ползвайте малка лъжица за сладолед. От големината на яйцата зависи дали бисквитите ще се разлеят повече или по-малко по време на печене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар