Представям ви едно изключително вкусно ястие със сьомга. Вместо пресен спанак може да използвате замразен, както да замените кашкавала с моцарела. Рибата се приготвя се лесно и бързо, а резултатът е фантастичен! Опитайте!
Продукти за 4 порции:
4 котлета сьомга
сол и черен пипер на вкус
2 с.л.зехтин
500 г ситно нарязан спанак
2 стръка нарязан зелен лук
2 с.л.нарязан магданоз
2 с.л.нарязан копър
2 скилидки счукан чесън
4 с.л.заквасена сметана
4 резена кашкавал
Приготвяне:
* Посолете рибата и я овкусете с черен пипер. Подредете я в тава, покрита с хартия за печене.
* Задушете в зехтина лука, чесъна, спанака, магданоза и копъра. Гответе кратко за да запазите свежия зелен цвят. Отцедете плънката от излишната вода и охладете. Прибавете сметаната, посолете и разбъркайте.
* Разпределете спанака върху парчетата риба. Върху всяко сложете по едно парче кашкавал.
* Загрейте фурната на 200* и изпечете рибата за около 15 минути. Ако обичате рибата по-изпечена гответе още 5 минути. Сервирайте топла. Да ви е сладко!