Любими бонбони по време на коледните празници са трюфелите. Няма нищо ново в рецептата, кремът си е все същия добре познат ганаш. Само хрумването ми тази година е по-различно. Реших да направя бонбони с форма на малки елхички. Под трюфеловия крем има малък захаросан кумкуат. Може би си спомняте от тази рецепта, как се захаросват тези малки портокалчета. Ако ви харесва моята празнична идея може да направите бонбоните с грозде, физалис, парче банан, ягоди или сушени смокини и фурми. Импровизирайте и изненадайте близките си с едни по-различни на вид коледни трюфели.
Тук може да видите кратко видео.
Продукти:
100 мл течна пълномаслена сметана
200 г натрошен натурален шоколад
1 с.л. портокалов ликьор
суров шамфъстък
Приготвяне:
* Загрейте сметаната до кипване. Махнете я от огъня и добавете шоколада. Оставете за 2 минути, след което разбъркайте на гладък крем. Разбийте спасатор, за да стане сместа съвсем гладка и охладете добре до положение, в което крема може да се шприцова.
* Върху хартия за печене шприцовайте малко крем. Върху него сложете захаросан кумкуат или друг плод по ваш избор. Шприцовайте крем навсякъде около плода, докато направите форма на елха. Ползвайте накрайник на шприц по ваш избор. Добре е да е с по-малка форма.
* Поръсете бонбоните със суров шамфъстък и ги оставете да се стегнат в хладилник. Пожелавам на всички весели, уютни и много вкусни празници! Бъдете ми здрави!