вторник, 22 ноември 2016 г.
Пакетчета с авокадо - крем
неделя, 13 ноември 2016 г.
Постни овесени сладки
Тези сладки са идеален десерт по време на Коледните и Великденските пости. Подправете ги с аромати, които вие обичате. Канела, кардамон, джинджифил или звезден анасон биха подхождали чудесно.
Продукти за около 25 сладки:
120 г овесени ядки
50 г счукани орехи
50 г нарязани на дребно сушени плодове по избор
настъргана кора от 1/2 портокал
50 мл портокалов сок
1 с.л. лимонов сок
40 г мед
60 г кафява захар
40 мл олио
50 г брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
ванилия
Приготвяне:
* Смелете в блендер овесените ядки на по-дребни парченца. Изсипете ги в тиган и ги смесете с орехите. Запечете ги на котлона до златисто и охладете.
* В купа смесете захарта, меда, двата вида сок, кората на портокала и олиото. Прибавете овесените ядки и сушените плодове. Разбъркайте. Накрая сипете брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Разбъркайте добре с лъжица.
* Загрейте фурната на 170*. Покрийте тава с хартия за печене. С малка лъжичка сипете купчинки от сместа. С върховете на пръстите си оформете плоски бисквити. Изпечете за около 10 минути. Да ви е сладко!
четвъртък, 10 ноември 2016 г.
Камамбер с мед и орехи
* В блендер смелете едро орехите и хляба. В купичка разбъркайте маслото заедно с меда, солта и пипера. Добавете орехите и хлебните трохи, и разбъркайте.
* Загрейте фурната на 180*. Сложете камамбера в тавичка. Върху него изсипете медената смес. Запечете до златисто и сервирайте. Да ви е сладко!