Сладките стават много ароматни. Отвън са хрупкави, а вътре остават меки заради кокосовото мляко. Не усилвайте фурната за да не прегори кокоса. След като изстинат може да ги намажете за блясък с малко хранителна перлена боя. Съхранявайте ги на открито за да не се овлажняват. Колкото по-дълко престояват, толкова по-сухи стават.
Продукти за около 18-20 сладки:
160 г кокосови стърготини
200 мл кокосово мляко
50 г белени фино смлени бадеми
2 с.л. течен мед
сок от 1/2 лайм
настъргана кора от 1 лайм
2 с.л. кандирани цитрусови корички
ванилия
2 белтъка
60 г захар
Приготвяне:
* Разбийте на сняг белтъците. След като станат на плътен крем прибавете на тънка струйка захарта, като продължите да разбивате, докато тя се усвои и разтвори напълно.
* В друга купа смесете всички останали продукти и разбъркайте. Прибавете разбитите белтъци, като ги смесвате внимателно, бъркайки с лъжица или бъркалка.
* Покрийте тава с хартия за печене и загрейте фурната на 100*. С две малки чаени лъжички оформете от сместа малки сладки. Подредете ги в тавата и ги изсушете за 1 час в загрятата фурна. Да ви е сладко!