събота, 6 септември 2008 г.

Салата от печени лукчета




Продукти

1 кг дребен кромид лук
4-5 с.л. олио
сол на вкус
3 лимона
1 връзка магданоз






Приготвяне

* Обелете лукчетата като оставите малка част от челото. Така при печенето ще останат цели без да се разпаднат. Сложете ги в тава, посолете и полейте с олио .Нарежете на кръгчета еди лимон и го прибавете към лукчетата. Изпечете в силна фурна като разбърквате редовно за да може лука да се зачерви равномерно от всички страни. При необходимост добавете малко вода. Изпеченият лук трябва да остане само на мазнина. Оставете да изстине и отстранете лимоновите резенчета. Полейте обилно със сока от останалите лимони и поръсете с магданоз. Оставете салатата да престои един ден в хладилника за да можедобре да се овкуси. Да ви е сладко!

За да обелите по-лесно лукчетата първо ги бланширайте за 1-2 минути във вряща вода и охладете веднага.



2 коментара:

  1. Наистина е превъзходно мезе!

    ОтговорИзтриване
  2. О,Дани,благодаря ти мила.И ние обичаме тази салата.Ама си иска и ракийката към нея....

    ОтговорИзтриване