четвъртък, 18 септември 2008 г.

Пълнени пилешки гърди по датски




Когато приготвям това пиле понякога ми остава част от пълнежа. Но това не е беля, напротив! Оформям малки топчета и ги изпичам заедно с пилето. Получава се вкусна соленка, подобна на френските "Гужер". Особено, ако сиренето е по-ароматно, вкусът на плънката е повече от чудесен!

Продукти за 4 порции:

2 бр. пилешки гърди
сол
черен пипер
листа от салвия (пресни или сушени)
1 яйце
брашно
галета
олио

пълнеж:

30 г масло
30 г брашно
150 мл горещо прясно мляко
2 жълтъка
сол и черен пипер на вкус
150 г кашкавал или друго твърдо сирене (за предпочитане е да е по-ароматно)

Приготвяне:

* Направете светла запръжка от маслото и брашното. Постепенно добавете млякото, като бъркате непрекъснато. Получава се гъста и мека смес, подобна на еклерово тесто. Смесете със ситно настъргания кашкавал и овкусете със сол и черен пипер. Накрая прибавете жълтъците. Оставете плънката да изстине.

* Посолете месото и поръсете с черен пипер. В средата с остър нож направете разрез така, че да се получи джоб. Напълнете  с пълнежа и сложете 1-2 листенца салвия.

* Панирайте напълнените гърди първо в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. С четка намажете малко олио върху галетата.  Загрейте фурната на 250*. Поставете месото в тавичка, покрита с хартия за печене и изпечете за не-повече от 10-15 минути. Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар