Едно незаменимо допълнение към вашата студена вечеря, риба или супа. Рецептата я знам от мой колега, който е страхотен кулинар. Всъщност, Папи е арменец, а моето скромно мнение е, че арменците са отлични готвачи и ценители на вкусната и качествена храна. Папи,благодаря ти от сърце.
Продукти
2 корена хрян
1 кисела ябълка
1/2ч.ч.бяло вино
1-2с.л.ябълков оцет
1 ч.л.мед
сол на вкус
Приготвяне
* Почистете корените хрян и ги настържете на ситно.Внимавайте - знаете,че хряна е ужасно лют и просто ще си изплачете очите докато стържете.Стържете на открито пространство ... двор,балкон,пред прозорец.Но най-добре е да направите като мен - стържа хрян винаги под включен абсорбатор и няма никакви проблеми.
* Кипнете виното заедно с меда и солта.Опитайте на вкус и сами преценете дали да добавите още малко мед,оцет или сол.Оставете маринатата малко да се охлади и залейте с нея хряна.
* След като маринованият хрян изстине напълно добавете настърганата ябълка и разбъркайте.
* Съхранявайте в буркан на студено място. Приготвен по този начин,хряна става много мек и пикантен.
Много ми хареса това предложение!
ОтговорИзтриванеЩе пробвам, още следващия път, когато пека месо, щом казваш.
Благодаря за предложението, Йоли!
Delicious and beautiful!!......Abrazotes, Marcela
ОтговорИзтриванеБлагодаря за божествената музика,
ОтговорИзтриванеЙоли :)
Създаде ми прекрасно настроение!
И като ти донесе Драго лютата паста да ми свирнеш!
Прегръдки!
Страхотно! Още утре ще го пробвам. Имам в двора хрян и тъкмо тези дни търсех някаква нова рецепта.
ОтговорИзтриванеБлагодаря много :))
Пеп,въобще не се съм нявам,че ще ти хареса.Познавам вкуса ти,както и ти моят.Нали затова сме приятелки ...
ОтговорИзтриванеMarcela,they hug.
Дани,ще си делнем пастата!И нали знаеш,че Драго си е наше момче?Парче бургазлийче?И си права ... музичката е хубава и май вече е време за Коледните рецепти...
Делянче,супер е,че имаш хрян в градината.Много се надявам да ти хареса.Пробвай и кажи после как е .
Като се споменават арменците с добро и хоп ето ме и мен ;))) Благодаря от тяхно име за хубавите думи!:)
ОтговорИзтриванеМного интересна идея за хряна. Сигурна съм, че с месо ще върви много добре, леко пикантно.
Целувки
Ани,истина си е.Арменците са невероятни кулинари,а кухнята им е много интересна.Хем е малко източна,хем не прилича на никоя друга.Лично аз много я харесвам.А ти си живият пример за добрите ми думи към тях.Едно младо разкошно момиче с невероятни умения и усет за красота.
ОтговорИзтриване