вторник, 22 май 2012 г.

Магданозено руло





Продукти


Тесто :

4 белтъка
1/2 ч.л. сол
4 жълтъка
75 г заквасена сметана
2 с.л. ситно нарязан магданоз
100 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер







Пълнеж :

3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
100 г запечени кедрови ядки
75 г заквасена сметана
250 г крема сирене
2 с.л. прясно мляко
60 г настърган  пармезан
сол на вкус

няколко цели клончета магданоз и пера див  лук







Приготвяне

* Разбийте белтъците на сняг.

* В купа разбъркайте жълтъците със сметаната и магданоза. Към тях прибавете разбитите белтъци и брашното, примесено и пресято с бакпулвера и солта. Редувайте ги докато смесвате и разбърквайте внимателно.

* Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене. Наредете няколко измити и подсушени цели клончета магданоз  и див лук.






* Върху тях внимателно сипете тестото на малки части за да не се разместват  клончетата магданоз. Разнесете с лопатка докато покриете всичко с тесто. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна за 7-8 минути.

* В дълбок  и тесен съд пасирайте всички продукти за пълнежа с изключение на пармезана, който добавете последен.

* Отлепете внимателно хартията от  блата, поставете го с магданозената страна надолу и разстелете пълнежа. Завийте рулото по дългата страна и го оставете поне за един  час в хладилника. Сервирайте като предястие или лека закуска. Да ви е сладко!

Рецепта - др. Йоткер






29 коментара:

  1. Чудесно е, Йоли :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудничко!
    Сещаш се, че аз може и да не го опитам, но със сигурност ще направя на Стоев :))

    ОтговорИзтриване
  3. ehaaaaa,пак ме заплени с оригинална рецепта и неповторимият и вид!

    ОтговорИзтриване
  4. пропуснах да те питам готовият блат трябва ли празет и топъл да се навие на руло с хартията ,за да не се напука или не се налага и се завива директно изстинал с крема?

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли, изглежда чудесно...задължително ще го пробвам! А Ако се направи с копър дали ще стане? Презапасена съм с копър!
    Полина Панайотова.

    ОтговорИзтриване
  6. Йоли, пак красота!
    И с магданоз!!! Любима подправка!

    ОтговорИзтриване
  7. Йоли,слънчево момиче,кое по-напред да похваля не знам-прекрасните,струящи от цвят снимки,или разкошното руло!Ще поднеса бурни овации и за двете!Както винаги си неповторима както само ти си го умееш!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Йоли,чудничко е това руло-нежно и вкусно.Как хубаво си го украсила-да режеш и да не спираш да го хапваш.
    Хубави празнични дни!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Леле много вкусно изглежда, утре ще си го приготвя : ))

    ОтговорИзтриване
  10. Йоли, изглежда великолепно и много вкусно! Слънчеви почивни дни! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Love this post - so much so that I'm featuring it in this week's Food Fetish Friday series (with a link-back and attribution). I hope you have no objections and I'm always inspired by your creations… Thanks so much for sharing.

    ОтговорИзтриване
  12. Благодар ми приятели.Радвам се, че харесахте рулото.

    Да ви отговоря на въпросите, ако не е късно. Блатът се оставя да се охлади като на всяко руло, независимо дали е сладко и солено.Ще допълня това в рецептата, май съм забравила да го напиша. Поли, струва ми се, че ще дойде малко мнгожко само с копър.Той е доста по-ароматен.Препоръчвам ти да сложиш копър или само в тестото или само в пълнежа.И за украса, разбира се.

    Javelin,no problem,command.

    ОтговорИзтриване
  13. ЧУДЕСНО РУЛО, ЙОЛИ . АЗ ГО НАПРАВИХ ВЕДНАГА ЩОМ ГО ПРОЧЕТОХ И СТАНА СТРАХОТНО ВКУСНО. БЛАГОДАРЯ ТИ. ГЕРИ

    ОтговорИзтриване
  14. йоли,здравей,пак си направила нещо изкушително,и това .че не е със захар я прaви много по хубава.

    ОтговорИзтриване
  15. Йолинка ,рулото е убийствено вкусно!!!!!само замених кедровите ядки с печен филиран бадем и стана супер.страхотна рецепта както винаги,много свежа и оригинална,както всичко останало в блога ти!Прегръдки,с нетърпение чакам следващото кулинарно предизвикателство:)))

    ОтговорИзтриване
  16. You have a BEAUTIFUL blog and I am now following you. I want to try so many of your recipes. Your photography is just gorgeous too. I am now following you.

    Nann

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря на всички.Много се радвам,че харесахте рулото.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  18. Йоли, страхотна рецепта, очарована съм от теб и от рецептите ти!!!
    Само искам да споделя за конкретното рулo, че не ми се получи така надутичко и дебелко както е на снимката тук, дозата ли е по голяма като си го правила ти и снимала или има някаква друга тайна?
    Поздрави и прегръдки от мен
    Биби

    ОтговорИзтриване
  19. Не,Биби.Дозата си е тази.Нищо не съм променяла.Пека блата в тавата от фурната.Предполагам,че при смесването с белтъците се е получило така,малко е поспаднал въздуха в него.Това е.Благодаря ти много,мила,хубав ден и на теб.

    ОтговорИзтриване
  20. Благодаря ти за отговора!
    Понеже съм ти голяма фенка и искам да те гледам на живо, би ли ми казала кога и къде ще имаш участие, разбира се ако мога тук да задам този въпрос;)

    ОтговорИзтриване
  21. О,Биби,ще ми бъде много,ама много приятно да те видя на 4 ноември в Студио 5 в 18.30. Ще си направим едно готино шоу с хапване,готвене и малко барокова музика на живо.Ще те чакам,да ми се обадиш непременно,че иначе няма да те позная.Обещай!

    ОтговорИзтриване
  22. Еееее,това е страхотно!!! Да знаеш, че ще дойда със сигурност и естествено ще ти се обадя!!!!До скоро, а до тогава мисля да изпробвам доста твои красоти!!! Много ме зарадвва....
    Биби

    ОтговорИзтриване
  23. Много ти се радвам,Биби. Ще те чакам на 4-ти в Стедио 5. Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  24. Опитах това руло и то е изключително леко и вкусно! Толкова много благодаря за идеите за цялата красота!

    ОтговорИзтриване
  25. Еха,супер.Много,много се радвам.Благодаря ти от сърце и наздраве.

    ОтговорИзтриване
  26. Йоли, това е любимото руло на мъжа ми и го хапва с такова удоволствие, а той не понася магданоз :) Приеми поздравления и от двама ни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, че ми е приятно да чуя това! Благодаря и на двама ви! Много сте мили. Но най-вече на теб, че направи рулото. Да ви е сладко!

      Изтриване
  27. Здравейте, бих искала да ви попитам дали това руло може да се замразява като спаначена бисквитка?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Мария, никога не съм опитвала, но не съм се и сещала. Мисля, че няма да има никакъм проблем. Продуктите са такива, че са подходящи за замразяване. Ще се радвам, ако ти хареса рулото. Благодаря ти!

      Изтриване