Продукти за 4 порции:
800 г филе сьомга
2 с.л. люта горчица
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
сусам за поръсване
400 г лингуини или друга дълга паста
За зеления крем:
2 бр. авокадо
4 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
сок и кора от 1/2 лимон
2 с.л. магданоз
1 стрък зелен лук
сол на вкус
1 ч.ч. от бульона на пастата
Приготвяне:
* Нарежете рибата на порции и я посолете. В купичка разбъркайте горчицата, чесъна, зехтина и черния пипер. Намажете парчетата сьомга със сместа само от едната страна и поръсете със сусам.
* Нарежете рибата на порции и я посолете. В купичка разбъркайте горчицата, чесъна, зехтина и черния пипер. Намажете парчетата сьомга със сместа само от едната страна и поръсете със сусам.
* Сварете пастата според описанието на опаковката и я отцедете.
* Пасирайте заедно всички продукти за зеления крем, като го разреждате постепенно с бульона от лингуините според гъстотата, която предпочитате. Сипете авокадо-крема в пастата и разбъркайте.
* Сервирайте сьомгата топла, гарнирана със зелените лингуини. Да ви е сладко!
Прекрасна гледка за очите и истинска наслада за небцето. Изстудявам бялото вино. :)
ОтговорИзтриванеПроздрави Йоли!
Направо наливай Ванка. Благодаря ти!
Изтриване