петък, 12 юни 2015 г.

Сьомга с лингуини в авокадо сос



Продукти за 4 порции:


800 г филе сьомга
2 с.л. люта горчица
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
сусам за поръсване
400 г лингуини или друга дълга паста

За зеления крем:

2 бр. авокадо
4 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
сок и кора от 1/2 лимон
2 с.л. магданоз
1 стрък зелен лук
сол на вкус
1 ч.ч. от бульона на пастата





Приготвяне:

* Нарежете рибата на порции и я посолете. В купичка разбъркайте горчицата, чесъна, зехтина и черния пипер. Намажете парчетата сьомга със сместа само от едната страна и поръсете със сусам.




* Поставете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180* и изпечете рибата за 10 - 15 минути. Не я препичайте! Вътрешността трябва да остане сочна и със свеж розов цвят.

* Сварете пастата според описанието на опаковката и я отцедете.

* Пасирайте заедно всички продукти за зеления крем, като го разреждате постепенно с бульона от лингуините според гъстотата, която предпочитате. Сипете авокадо-крема в пастата и разбъркайте.

* Сервирайте сьомгата топла, гарнирана със зелените лингуини. Да ви е сладко!




2 коментара:

  1. Прекрасна гледка за очите и истинска наслада за небцето. Изстудявам бялото вино. :)
    Проздрави Йоли!

    ОтговорИзтриване