Продукти:
1 франзела
200 г свинско контра филе
1 морков
1 червена чушка
1 малък корен пащърнак
4-5 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
200 г крем-сирене
3 с.л. сушен пържен лук
Приготвяне:
* Отрежете единия край на франзелата и внимателно отстранете меката вътрешност без да разкъсвате кората. Може да си помогнете с вилица или лъжица. От средата може да приготвите чудесна галета.
* В пасатор сложете нарязаните на кубчета месо, морков, чушка и пащърнак. Накълцайте всички продукти.
* Изсипете пълнежа в тиган. Полейте със зехтина и задушете за 5 минути. Подправете със сол, пипер и магданоз. Охладете плънката и я смесете с крем-сиренето и лука. Разбъркайте добре.
* Напълнете плътно издълбаната франзела. Завийте я в найлоново фолио и я оставете в хладилника за 2 часа. Нарежете на филийки и сервирайте. Да ви е сладко!
Много вкусно изглежда, Йоли! В пинтереста гледах нещо подобно, но все не ми остава време, а и сега в топлото наблягам на по леки храни, без хляб и тестени. Определено ще я направя тази франзелка, но кога?!
ОтговорИзтриванеСнимките ти примамливо апетитни!
Прегръдки и усмихнато начало на седмицата.
Превъзходни снимки и великолепна идея за пълнената франзела!
ОтговорИзтриванеЙоли, благодаря отново! Ти си мое вдъхновение винаги и по всяко време!
Респект.
Страхотно е, Йоли, много харесах и предложението ти за сьомга, но и това е разкошно.
ОтговорИзтриванеЕфектно, оригинално и вкусно, неустоимо апетитно и красиво представено....
Благодаря ти, сърдечни поздрави и хубава нова седмица!
Чудесно ново предложение,Йоли,много ми харесва,а и стои ефектно!Благодаря за споделената рецепта,поздрави и хубава лятна седмица!
ОтговорИзтриване