петък, 18 декември 2015 г.

Палачинкови бонбони





Това е по-скоро идея, отколкото рецепта. Може да замените козето сирене с друго, което харесвате. Бри или Камамбер са също много подходящи за пълнеж. Видовете синьо сирене са по-активни като вкус и в случая ще заглушат вкуса на руколата.

Продукти за 4 порции:

4 палачинки
120 г меко козе сирене
4 орехови ядки
шепа рукола
сол на вкус
2 с.л. стопено масло






Приготвяне:

* Разрежете палачинките на половини. Във всяка сложете по малко сирене, орехи и рукола. Ако сиренето е безсолно, посолете.






* Завийте палачинките на рула и завържете краищата им за да придадете форма на бонбони.

* Сложете ги в тиган-грил и намажете с маслото. Запечете ги в гореща фурна или на котлона за няколко минути, колкото леко да се запекат и сиренето да се стопи. Сервирайте палачинките топли. Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар