понеделник, 18 януари 2016 г.

Бърза пилешка кавърма в чушки





Кавърмата е любимо българско ястие и често присъства на трапезата ни. Понякога приготвям ястието с пилешко месо, което готвя в гювечета и сервирам на персонални порции. Но сега вместо в тях реших да я направя в чушки. Целта ми беше пилешкото месо да остане сочно и крехко, а чушките да имат вкус на пържени.  За да получа този ефект ги намазах отвън с малко олио. Получи се вкусно и свежо ястие, което съвсем скоро ще повторя с удоволствие. Вижте рецептата.

Продукти за 4 порции:

4 големи чушки
3 с.л. олио
200 г бяло пилешко месо
1 морков, нарязан на ситно
½ глава лук, нарязана на едро
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
2-3 гъби, нарязани на филийки
½ ч.л. червен пипер
½ ч.л. чубрица
100 мл бяло вино
1 ч.л. нишесте
Сол и черен пипер на вкус
1 начупен на дребно дафинов лист
2-3 зърна бахар

Приготвяне:

* Нарежете месото на малки хапки. Сложете го в купа и го смесете с моркова, лука, чесъна, гъбите, червения пипер, и чубрицата. Поръсете с нишестето и разбъркайте. Залейте с виното и 2 с.л. олио. Овкусете с дафинов лист и бахар.

* Разполовете чушките и ги намажете от външна страна с останалото олио. Подредете ги в тавичка и ги напълнете с пилешкото месо.

* Загрейте фурната на 200* и изпечете чушките за около 30-35 минути.  Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар