Не препичайте пилешкото бяло месо за да не стане твърдо и на конци. Проверете готовността му, като го прободете в най-дебелата част с шишче. Трябва да излиза бистър сок. Ако е все още мътен, печете още малко.
Продукти за 4 порции:
2 броя пилешки гърди без кост
1 ч.л. мед
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. балсамов оцет
сок от 1/2 портокал
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 авокадо, нарязано на кубчета
1 портокал, нарязан на кубчета
1 с.л. ситно нарязан лук
40 г натрошени бадеми
зелен лук да поръсване
Приготвяне:
* В купичка разбъркайте меда, червения пипер, оцета, сока от портокала и 1 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.
* Намажете месото с маринатата и го оставете да престои 30 минути.
* В друга купа смесете заедно авокадото, портокала, лука, бадемите и останалия зехтин. Посолете и разбъркайте.
* Загрейте фурната на 200*. Извадете парчетата месо от маринатата и ги поставете в малка тавичка. Изпечете ги за около 20 минути. Отворете, прибавете плодовете и изпечете още 5 минути. Сервирайте ястието топло. Да ви е сладко!
Avokado kod mene upravo u punoj sezoni, pa bi bilo lepo isprobati ovaj tvoj divan recept Yoli!
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце. Много се радвам, че ти хареса рецептата.
Изтриване