Изварата прави този хляб по-тежък от обикновения. Благодарение на нея той не изсъхва и дни наред остава мек и еластичен отвътре. Изисква по-дълго печене и е най-вкусен леко топъл или напълно изстинал.
Продукти:
7 г суха мая или 20 г прясна
150 г хладка вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце
150 г фина извара или рикота
20 г зехтин
50 г накълцани черни маслини
1 с.л. ситно нарязан розмарин
430-450 г брашно
Приготвяне:
* Разтворете маята във водата. Прибавете захарта, солта, яйцето, изварата и зехтина. Разбъркайте до гладкост.
* Добавете маслините и розмарина. С брашното омесете гладко еластично тесто. Разделете го на две части и оформете малки хлебчета. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете да втасат.
* Загрейте фурната на 200* и изпечете хляба за около 35-40 минути. Да ви е сладко!
* Разтворете маята във водата. Прибавете захарта, солта, яйцето, изварата и зехтина. Разбъркайте до гладкост.
* Добавете маслините и розмарина. С брашното омесете гладко еластично тесто. Разделете го на две части и оформете малки хлебчета. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете да втасат.
* Загрейте фурната на 200* и изпечете хляба за около 35-40 минути. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар