Ако искате сладките да имат правилна форма ги изпечете в силиконови форми. Аз ползвах малки полусфери. Глазурата е по ваше желание: може да ги полеете със стопен бял шоколад или да направите ледена глазура от пудра захар и малко портокалов сок, която да оцветите с хранителни бои. Сладките са изключително трайни и колкото повече престояват, толкова по-вкусни стават. Вкусовете и консистенцията им се спояват и ги правят действително превъзходни!
Продукти за около 40 броя:
200 г белени бадеми
200 г бадемов марципан
100 г настърган бял шоколад
2 белтъка
80 г пудра захар
настъргана кора от 1 портокал
Приготвяне:
* Запечете бадемите до порозовяване в сух тиган. След като се охладят ги накълцайте на фини парченца в блендер или с нож.
* Нарежете марципана на дребно и го затоплете на водна баня или в микровълнова фурна докато омекне. Прибавете шоколада, захарта и бадемите. Постопенно сипвайте от белтъците, като бъркате докато получите гладка гъста маса. Подправете с портокалова кора. Може да направите всичко с миксер.
* С влажни ръце оформете малки топчета. Подредете ги върху хартия за печене и загрейте фурната на 160*. Изпечете сладките за около 10-12 минути. Да ви е сладко!
* Запечете бадемите до порозовяване в сух тиган. След като се охладят ги накълцайте на фини парченца в блендер или с нож.
* Нарежете марципана на дребно и го затоплете на водна баня или в микровълнова фурна докато омекне. Прибавете шоколада, захарта и бадемите. Постопенно сипвайте от белтъците, като бъркате докато получите гладка гъста маса. Подправете с портокалова кора. Може да направите всичко с миксер.
* С влажни ръце оформете малки топчета. Подредете ги върху хартия за печене и загрейте фурната на 160*. Изпечете сладките за около 10-12 минути. Да ви е сладко!
Толкова нежност и апетитност лъха,че ми се иска да си грабна няколко...
ОтговорИзтриванеМалки съкровища, Йоли -
ОтговорИзтриванепролетно нежни, фини и кокетни!
Страхотна идея,благодаря и поздрави за теб!
Здравей,Йоли. Днес се пробвах да направя бадемовите сладки, но при печенето се получи един тънък блат. Тестото просто се разтече. Мисля си, ако от тестото изрежа бисквитки и направя глазура, дали ще се получи. Направих двойна доза, тъй като обещах на дъщеря ми за края на учебната година да се черпят и сега съм направо отчаяна. Въпреки липсата на форма, вкуса е страхотен. Прегръдки: Диди
ОтговорИзтриванеО, Диди, ама защо така! Не би трябвало изобщо да се разливат, камо ли на блат да станат. Доста хора ги правиха по Коледа, не се е оплакал някой от подобно нещо. Много зависи от марципана. Има няколко вида с различен процент на бадеми в него. Ако е с по-малко, може да се получи разливане. И разбира се, направи ги с глазура. Просто стопи малко шоколад и ги напръскай с него, или ги намажи и отгоре посипи с ядки или цветна захар. Ще стане чудно, не се притеснявай. Много съжалявам за тази несполука. Благодаря ти, че въпреки всичко ми писа и си така мила. Надявам се да не проваля празника на дъщеря ти с моята рецепта.
ИзтриванеЗдравей, Йори! Сладките се получиха чудесни бадемови сърчица с ледена глазура. Децата бяха очаровани. Това е първият ми провал, но се радвам, че дефекта се превърна в ефект. Благодаря за вкусните рецепти, с които ни позволяваш да се докоснем до тайните на кулинарията💞! Желая ти прекрасно лято!Прегръдки: Диди
ИзтриванеЗдравей, Йоли! Направих сладките с ледена глазура и с четчица изрисувах различни фигурки. За съжаление не успявам да ти прикача снимка. Спасихме празника! Прегръдки:Диди
ОтговорИзтриванеЗнаех си, че ще стасиш празника, сигурна бях! Благодаря ти отново, Диди! Страхотна си!
Изтриване