Ако желаете да гарнирате супата с оцветени в червено резенчета карфиол, както съм направила аз, отделете 1-2 розички и ги сложете при червеното цвекло. За да се оцветят добре са нужни няколко часа. Не варете карфиола, хубаво е да хрупка приятно. Нарежете го на тънки филийки и сложете върху супата.
Продукти:
1 малка глава червено цвекло
2 скилидки чесън
1 ч.л. захар
1 с.л. зехтин
500 г карфиол
1 малка глава лук
сок и настъргана кора от 1 лимон
2 с.л. масло
600 мл зеленчуков бульон
1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
100 мл течна сметана
100 г заквасена сметана или маскарпоне
1 ч.л. прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
* Нарежете цвеклото на ситни кубчета, а чесъна на ситно. Заедно със захарта и половината чесън го запържете в зехтина, докато леко омекне и започне да се карамелизира. Посолете и поръсете с черен пипер.
* Нарежете лука на ситно и заедно с останалия чесън го задушете в маслото. Налейте бульона и прибавете карфиола и лимоновата кора. Сварете до омекване и пасирайте до гладкост. Овкусете с индийско орехче, лимонов сок, сол и черен пипер.
* Махнете супата от котлона и я разбъркайте добре с двата вида сметана. Сервирайте топла, гарнирана с кубчета червено цвекло и прясна мащерка. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар