събота, 4 юли 2020 г.

Палачинки с грис





Рецептата за тези палачинки прочетох в едно списание. Заинтригува ме отсъствието на брашно, както и многото яйца като съотношение с останалите продукти. Любопитството ми надделя и ги пробвах веднага. От сместа се получават 5 палачинки с размер 20 см. Мога да кажа, че стават изключително тънки и крехки. Имат вкус на яйца и напомнят на омлет. Но никой омлет не може да се направи толкова тънък без да се накъса при вадене от тигана. Палачинките с грис са хубави и за закуска, и за предястие. Лично аз предпочитам второто. Завити на рулца със солена плънка и нарязани на хапки са истинско удоволствие. Опитайте и споделете мнението си.

Продукти за 5 палачинки:

2 яйца
30 г пшеничен грис
1/3 ч.л. сол
1/3 ч.л. захар
100 мл прясно мляко
масло за мазане при пържене

Приготвяне:

* В купа сложете заедно всички продукти без маслото. Разбийте с блендер до хомогенност. Може да направите това с миксер, блендер или ръчна бъркалка. Непременно оставете сместа 20 минути да отпочине.

* На среден огън загрейте тиган с незалепващо покритие. Намажете го с малко масло и изпечете сместа на палачинки, като ги мажете с масло и от двете страни. Сервирайте топли за закуска или ги завийте на рулца като студено предястие. Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар