Тънички, хрупкави и ухаещи на масло. Приготвят се за минути, тъй като всички съставки се разбъркват заедно. За още повече вкус може да запечете до златисто овесените ядки в сух тиган или във фурната. Съхранявайте ги затворени в кутия, за да не се овлажняват и омекват.
Продукти за около 40 бисквити:
200 г фини овесени ядки
250 г захар
180 г стопено масло
70 г брашно
2-3 щипки сол
1 равна ч.л. бакпулвер
ванилия
1 разбито с вилица яйце
Приготвяне:
* Сложете всички съставки в купа и ги разбъркайте добре с лъжица или миксер. Оставете сместа за 2-3 часа в хладилника.
* Загрейте фурната на 170* и покрийте тава с хартия за печене. От охладеното тесто направете топчета с големина на орех и ги подредете в тавата на разстояние, тъй като се разливат по време на печене. Изпечете до златисто за около 15-17 минути. След като изстинат ги сложете в кутия. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар