сряда, 10 февруари 2021 г.

Целувки с Тофифи

 


Най-хубавите целувки! С мека вътрешност и хрупкава повърхност. Неустоими ги правят крехката маслена бисквитка и разтопения карамелен бонбон. Опитайте!

Продукти за около 30 целувки:

бисквити:

180 г брашно
20 г захар
ванилия
2-3 щипки сол
125 г студено масло нарязано на малки кубчета
1 жълтък
1-2 с.л. студена вода

целувки:

3 белтъка
210 г захар
ванилия

друго:

около 30 бонбона Тофифи (Toffifee)
какао за поръсване

Приготвяне:

* За бисквитите сложете заедно всички продукти в купа и с миксер разбъркайте на маслени трохи. Може да направите това в блендер или с кухненски робот. Съберете трохите на топка и не месете с ръце, не е необходимо. Охладете за 30 минути. Разточете тестото с дебелина около 3 мм и изрежете кръгли бисквити с диаметър около 4 см. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Върху всяка бисквита сложете по един бонбон Тофифи.

* За целувките първо разбийте добре белтъците. След това постепенно сипвайте от захарта, като продължавате да разбивате. Овкусете с ванилия. Целувченият крем трябва да е много гъст, да може да се шприцова и да държи форма. Изисква по-дълго разбиване, бъдете търпеливи. Най-лесно става с кухненски робот. Оставяте го да разбива белтъците и захарта до готовност, а вие си пиете кафето на дивана.

* Сипете готовия белтъчен крем в пош с широк накрайник. Върху всеки бонбон Тофифи направете по една голяма целувка. Леко поръсете с какао и изпечете сладките за около 20 минути в предварително загрята на 170* фурна с вентилатор. Да ви е сладко!  




4 коментара:

  1. Mila Yogi,satvorila si porednia shediovar!
    Pozvolih si leka improvizazia-niamah Tofifi /samo za tozi pat/ i izpolzvah Rafaelo.
    Slozih malko kokos v zeluvchenata smes da se varzhe s Rafaeloto I pak stanaha vkusni i hrupkavi.
    Hapvame gi s udovolstvie i ti blagodarim.
    Pozdravi ot snezhna i ledena Sofia.
    Zhani I Chavdar

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много, Жани. Много се радвам, че ви харесаха! Поздрави и от мен, от мнооого ледена Германия. Незнайни студове ни нападнаха тази година.

      Изтриване
  2. Мисля, че е сгрешено количеството на маслото, невъзможно е да е 10 г, по-скоро е 100 г, да? За да е коректна рецептата. Иначе е много интересна.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, че ми обърна внимание, Руми. Сгрешила съм, разбира се.

    ОтговорИзтриване