неделя, 31 октомври 2021 г.

Пълнени орехови бисквити

 



Хрупкави бисквити със сочен пълнеж. С много аромати, с много вкус. Идеални са за закуска към кафе или чай. Бисквитите са големи, но могат да се направят и малки. Мисля, че е по-добре да са големи, за да не изсъхне пълнежът по време на печене. Колкото по-голямо количество от него има в една бисквита, толкова по-вкусно.

Продукти за 6-8 бисквити:

тесто:

100 г много меко масло
60 г кафява захар
40 г бяла кристална захар
1 яйце
ванилия
50 г запечени накълцани орехи
80 г шоколадов чипс или натрошен натурален шоколад
180 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер

пълнеж:

200 г натурално крем-сирене
30 г пудра захар
ванилия
2 с.л. сладко от портокалови корички или настъргана кора от 1 портокал

Приготвяне:

* Започнете с пълнежа. Разбъркайте крем-сиренето с пудрата захар, ванилията и портокаловите корички. Гребнете от сместа с малка лъжица за сладолед и направете топчета. Наредете ги в чиния, покрита със стреч фолио и ги замразете. Може да направите това и с обикновена лъжица, като сипете купчинки върху фолиото.

* За тестото разбийте с миксер на крем маслото и двата вида захар. Прибавете яйцето и ванилията. Разбийте отново до хомогенен крем. Сипете орехите, шоколада, брашното, смесено с бакпулвера. Размесете с лопатка на лепкаво тесто, докато всички продукти се смесят добре. Увийте тестото в стреч фолио и го приберете в хладилника за 1 час.

* Разделете охладеното тесто на толкова части, колкото са топките крем-сирене. Всяка направете на питка. В средата сложете топче от пълнежа. Завийте краищата на тестото около крем-сиренето, като направите борд.



 * Подредете "пълнените кюфтета" (Да, на това приличат. Не са най-красивите бисквити на света, но са изключително вкусни!) в тава, покрита с хартия за печене и ги изпечете за около 20 минути в предварително загрята на 170* фурна с вентилатор. Поднесете ги леко топли или напълно изстинали. Да са ви сладки!

2 коментара:

  1. Здравейте Йоли, чудесни бисквити само не прочетох колко време и на колко градуса се пекат?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много съжалявам, в бързината съм пропуснала да напиша. Благодаря, че ми обърна внимание. Допълних го.

      Изтриване