Продукти
500 г спанак
1/2 връзка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2 скилидки пресован чесън
2-3 щипки индийско орехче
сол на вкус
500 г спанак
1/2 връзка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2 скилидки пресован чесън
2-3 щипки индийско орехче
сол на вкус
2 сварени картофа
20 г масло
1 яйце
2-3 с.л. галета
100 г синьо сирене
20 г масло
1 яйце
2-3 с.л. галета
100 г синьо сирене
За панировката
брашно
разбито яйце
сусам
брашно
разбито яйце
сусам
Приготвяне
* Почистете спанака, измийте го добре и го нарежете. Задушете го в маслото заедно с останалите зелени продукти. Подправете със сол, чесън и индийско орехче. Накълцайте всичко на дребно или го пасирайте с пасатор, ако искате да е още по-фино.
* Сложете яйцето, разбъркайте и сгъстете с галетата и ситно настърганите
картофи.
* Гребнете по 1с.л. от тестото,
в средата сложете малко синьо сирене и с влажни ръце оформете топчета.
* Оваляйте ги в брашно, потопете в разбито яйце и накрая в галета.
* Подредете крокетите в тава, покрита с хартия за печене и изпечете за
15-20 мин. в загрята на 200* фурна. Да ви е сладко!
.
Zdravei! Strahotni sa tezi kuftenca- spokoino moje6 da gi nare4e6 "Kivito na Ioli" :D
ОтговорИзтриванеПозабравила съм ги тези май.Благодаря ти,че ми ги припомни Марианка.Да ти е сладко!
ОтговорИзтриване