вторник, 9 септември 2008 г.

Кръгове с Пармезан и сушени домати





Продукти

200 г бяло брашно
1/2 ч.л.бакпулвер
1/2 ч.л.сол
30 г течно масло
25 г настърган пармезан или кашкавал
120 мл прясно мляко


мариновани сушени домати
скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
моцарела или друго сирене
черни маслини
1/2 връзка пресен босилек
250 г чери домати (по желание)
филирани бадеми за поръсване








Приготвяне


* Разбъркайте маслото с бъркалка на крем. Добавете млякото, а след това настърганото сирене. Накрая сипете брашното, пресято с бакпулвера и солта. Омесете меко тесто.

* От тестото направете малки питки. Намажете ги със зехтин и ги гарнирайте с останалите продукти без бадемите. Изпечете кръговете върху хартия в предварително загрята на 180* фурна за около 20 - 25 минути. Малко преди края на печенето ги поръсете с бадемите и допечете до порозовяване.

* Ако не разполагате с пресен босилек,ползвайте сушен или готово песто.

 






Източник : Да печем с любов


.

17 коментара:

  1. Пак съм аз, Йоли. Просто не мога да се въздържа от коментар. Това май ще се превърне в любимо мое предястие...Толкова атоматно и вкусно.... Вчера имахме гости и ги приготвих тези кръгове - харесаха ги всички и питаха за още.....

    ОтговорИзтриване
  2. Еее,Дали!Ама ти пак си първа!Знаеш ли,че никой досега май не ги е правил,освен теб?И няма никакви отзиви ... дали им е харесало или не на хората.Мислех,че само аз ги харесвам.Явно с теб имаме съвсем еднакви вкусове.И все повече се убеждавам в това.Благодаря ти миличка.Нали си знаеш как ме радваш?Страшно много!Целувам те.

    ОтговорИзтриване
  3. Привет, Йоли! Да се похваля, че и аз не устоях на твоите кръгчета:) Миналата вечер ги приготвих за вечеря. Както обикновено - убийствен резултат.
    За нас бяха основно ястие, поднесени заедно с печена пикантна наденичка, зелена салата и червено вино.
    Като всичко предложено от теб, което съм приготвила - много добре балансирано и ужасно вкусно.
    Благодаря за поредното споделено щастие!
    Усмихнат ден

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти Теди. Много се радвам,че ти харесаха.Аз много често ги правя и да ти кажа,винаги са различно гарнирани.С каквото ми се намира ... чудни стават.Да ви е сладко и наздраве!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей Йоли.С голям интерес следя твоя блог и съм направила не едно изкушение,но този път се провалих :( !Блата не ми се получи добре,защото се наложи да добавя още толкова брашно от написаното в рецептата,за да се получи нелепкаво тесто.Къде сбърках и аз не разбрах.....Но следващия път се надявам да успея :) Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекланям се пред таланта ти!Уникална си!:)

    ОтговорИзтриване
  7. Диди,пробвай ги и с друга плънка.С всичко си става.Лесни и вкусни са.Благодаря ти много.

    ОтговорИзтриване
  8. О,Людмиле ... да не съм пък аз нещо объркала прри писането? Ще погледна и в книгата, от която е тестото.Ако съм сбъркала,моля да ме извиниш.Веднага ще го поправя.Благодаря ти много.

    ОтговорИзтриване
  9. Людмиле,току що направих тестото за тези кръгове.Абсолютно са точни мерките,гарантирам.Да не си гледал някоя друга рецепта?

    ОтговорИзтриване
  10. Йоли, направих тези кръгове и искам да ти кажа, че рецептата за това тесто е божествена. Толкова обичам твоите мерки, защото винаги са точни и никога не ми се налага да добавям допълнителни материали.
    Не успях да намеря сушени домати и направих кръговете със ситно нарязани кубчета пресни. Моите поздравления. Станаха да си оближеш пръстите! :))

    ОтговорИзтриване
  11. Леле,Ванче ... толкова ти благодаря за тези думи.На мен точно мерките са ми голям проблем,защото никога не меря и все на око я карам.Много често хората ми пишат именно това,че имат проблем най-вече с брашното.Обикновено е малко и иска да се добави още.Така и не се научих и аз да меря и да си записвам после.Затова много,много ти благодаря.Радвам се,че се е получило вкусно и е станало без проблеми.Да ви е сладко на всички!

    ОтговорИзтриване
  12. Много лаишки въпрос - колко време се пекат?

    ОтговорИзтриване
  13. Напротив,никак не е лаишки,ами аз съм пропуснала.Веднага що го добавя в рецептата.Калпазанка съм,редовно го правя това и е напълно нормално да ме питате после.Благодаря ти,че ми обърна внимание.Мисля,че 20 - 25 минути са достатъчни.Благодаря ти много.

    ОтговорИзтриване
  14. Лесни, интересни, балансирани и изключително вкусни! Автоматично класирани в личния ми Топ 10 за "Wine and Food". Благодаря ти, Йоли! :)

    ОтговорИзтриване
  15. И ние в къщи много ги харесваме, Светле.Често ги правя с най-различни продукти за гарниране.Радвам се,че и на теб ти харесаха.Много,много ти благодаря.

    ОтговорИзтриване
  16. Много ми харесаха, правих ги два пъти. Определено е една от любимите ми рецепти:)

    Благодаря
    С

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, благодаря ти. Подсещаш ме, че и синът ми много ги обича, а отдавна не съм ги правила. Да са ви сладки!

      Изтриване