вторник, 9 септември 2008 г.

Зелени кифлички с бекон






Продукти

150 мл прясно мляко
100 г заквасена сметана
20 г прясна мая
2 сварени картофа
200 г спанак
копър, магданоз
1/4 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 яйце
50 г течно масло
300 - 500 г брашно

сурово - пушен бекон, тънко нарязан

Приготвяне

Попарете спанака и го отцедете. Смесете го с магданоза и копъра и пасирайте. Прибавете и ситно настърганите сварени и изстудени картофи.

Разтворете маята в млякото, прибавете яйцето, маслото, солта, захарта и индийското орехче. Добавете сметаната и спанака. В зависимост от влагата в спанака и големината на яйцето, количеството брашно варира до 500 г. Покрийте омесеното тесто с кърпа и го оставете на топло да втаса.

На малки части разточете тестото на тънки кръгове с диаметър 15 см. Нарежете на триъгълници, върху които сложете от бекона. Завийте на кифлички и изпечете в предварително загрята на 180* фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар