![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOJD9OJqMNmhOS-jgQuiad_K9Ky1VI_7SJvgqGDliOH3AraXzT1TZLl6D5wRpG23avTj0pfNxvUsWtBT08I3BcwQwhWp3SofXhh86N5r26Tj4guHBG8CQZRM0Vewl9xS9Xk6fxkCUNwHhF/s320/DSC01707+copy.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgz_NJ-IW8mBc3RO4MyitoTGsOk186Re6rsMI4JKFonXuFNu38PeoI0j5f6rCZrV0wgFgPHdSrRZgWNsM242nTAuCh-YesDGLdwGbhP_G1A_HZQWz5jdx5xj4YW_FPqujjlVgqtf8U6GCJB/s320/DSC01709+copy.jpg)
Оформете 1 кг свинска плешка без кост на такова парче , че да можете да го напълните и завиете на руло . Осолете и натрийте с чесан и черен пипер . В средата сложете плънка от броколи - пресни или замразени . Завийте месото на стегнато руло с помощта на алуминиево фолио . Изпечете рулото , заедно с фолиото за 1 1/2 часа , като налеете вода в съда за печене .
Омесете тесто от : 50 мл прясно мляко , 50 г течно масло , 1 яйце , 250 г брашно , 1 пакетче суха мая , сол , майоран , салвия и розмарин . Първо смесете в купа сухите съставки , като ги разбъркате добре , а след това прибавете течните , като предварително сте разтворили маята в млякото . По-хубаво е , ако подправките са пресни , но и със сухи става много ароматно .Оставете тестото за половин час да втаса .
Разточете втасалото тесто на тънка кора , сложете по средата изпеченото руло , завийте го с тестото и изпечете до порозовяване . Сервирайте с подходящ според вас сос за печени меса .
Няма коментари:
Публикуване на коментар