четвъртък, 18 септември 2008 г.

Пълнена свинска плешка в бриош









Оформете 1 кг свинска плешка без кост на такова парче , че да можете да го напълните и завиете на руло . Осолете и натрийте с чесан и черен пипер . В средата сложете плънка от броколи - пресни или замразени . Завийте месото на стегнато руло с помощта на алуминиево фолио . Изпечете рулото , заедно с фолиото за 1 1/2 часа , като налеете вода в съда за печене .

Омесете тесто от : 50 мл прясно мляко , 50 г течно масло , 1 яйце , 250 г брашно , 1 пакетче суха мая , сол , майоран , салвия и розмарин . Първо смесете в купа сухите съставки , като ги разбъркате добре , а след това прибавете течните , като предварително сте разтворили маята в млякото . По-хубаво е , ако подправките са пресни , но и със сухи става много ароматно .Оставете тестото за половин час да втаса .

Разточете втасалото тесто на тънка кора , сложете по средата изпеченото руло , завийте го с тестото и изпечете до порозовяване . Сервирайте с подходящ според вас сос за печени меса .

Няма коментари:

Публикуване на коментар