четвъртък, 18 септември 2008 г.

Пълнени калмари




Продукти за 6 порции

6 големи калмара
300 г филе от бяла риба
200 г рулца от раци
2 скилидки чесън
1 стрък пресен лук
пресни хлебни трохи от 1 филия хляб
1 яйце
150 г кашкавал
2 с.л. зехтин
настъргана кора от 1/2 лимон
магданоз, копър
сол на вкус, черен пипер

Приготвяне

* Нарежете рибата на парченца и заедно с  рулцата я смелете в  блендер. Добавете чесъна, лимоновата кора, яйцето, зехтина, хлебните трохи и лука. Подправете със сол и черен пипер.

* Нарежете на ситно магданоза и копъра, настържете кашкавала и ги смесете с рибената паста. Напълнете калмарите със сместа и затворете отворите им  с клечка за зъби.

* Поставете калмарите в  тавичка, полейте ги с малко зехтин и ги надупчете отгоре с  клечка за да може да излиза свободно парата по време на готвене. Така няма да изтече и пълнежа. Загрейте фурната на 220*. Печете около 20 - 25 минути. Сарвирайте пълнените калмари топли с ледено бяло вино! Да ви е сладко!


1 коментар: