четвъртък, 18 септември 2008 г.

Пълнени пилешки гърди с козе сирене




Продукти за 4 порции

500 г пилешки гърди
100 г меко козе сирене
50 г запечени лешници
попарени листа спанак
сол, черен пипер

За панировката

2 яйца
брашно
галета
натрошен натурален корнфлейкс
натрошени лешници

Приготвяне

* Нарежете месото на тънки шницели и ги изтънете с домакинско чукче между два листа свежо фолио. Подправете със сол и пипер.

*  Вземете малко сирене и го сложете в листо попарен спанак. Поръсете с лешници и завийте листото. Нека плънката остане добре затворена в него. По този начин няма да изтече при пърженете, а и зеленото листо дава много приятен и свеж цвят на ястието.

* В средата на всеки шницел сложете от плънката. Завийте на руло. Ако е нужно прикрепете с клечка за зъби.

* Панирайте първо в брашно, след това в разбито яйце и накрая в сухата смес от галета, корнфлейкс и лешници. Оставете рулата да поизсъхнат за 5 -10 минути.

* Изпържете в маслена баня и сервирайте с прясна салата. Да ви е сладко!



2 коментара:

  1. Невероятна е просто!

    Една вкусна фантазия поръсена с Йоли! :)

    Страхувам се вече от твоите снимки! Те ме правят напълно зависим. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Стига де,аз какво да кажа пък за твоите снимки? Че нали от теб се уча? Благодаря ти Драго,много си миличък.

    ОтговорИзтриване