четвъртък, 18 септември 2008 г.

Пълнени пилешки гърди с козе сирене




Продукти за 4 порции

500 г пилешки гърди
100 г меко козе сирене
50 г запечени лешници
попарени листа спанак
сол, черен пипер

За панировката

2 яйца
брашно
галета
натрошен натурален корнфлейкс
натрошени лешници

Приготвяне

* Нарежете месото на тънки шницели и ги изтънете с домакинско чукче между два листа свежо фолио. Подправете със сол и пипер.

*  Вземете малко сирене и го сложете в листо попарен спанак. Поръсете с лешници и завийте листото. Нека плънката остане добре затворена в него. По този начин няма да изтече при пърженете, а и зеленото листо дава много приятен и свеж цвят на ястието.

* В средата на всеки шницел сложете от плънката. Завийте на руло. Ако е нужно прикрепете с клечка за зъби.

* Панирайте първо в брашно, след това в разбито яйце и накрая в сухата смес от галета, корнфлейкс и лешници. Оставете рулата да поизсъхнат за 5 -10 минути.

* Изпържете в маслена баня и сервирайте с прясна салата. Да ви е сладко!



4 коментара:

  1. Невероятна е просто!

    Една вкусна фантазия поръсена с Йоли! :)

    Страхувам се вече от твоите снимки! Те ме правят напълно зависим. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Стига де,аз какво да кажа пък за твоите снимки? Че нали от теб се уча? Благодаря ти Драго,много си миличък.

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, благодаря за поредният букет от вкусове. Беше много вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз благодаря, Ники! Да знаеш, че с пиле това ми е едно от любимите ястия. Много се радвам, че и на теб ти хареса.

      Изтриване