четвъртък, 18 септември 2008 г.

Сардини с маслини и каперси







Продукти

филета от сардина
зелени маслини без костилки
пушено сирене
клечки за зъби


За маринатата

1 с.л. горчица
1 скилидка счукан чесън
1 ч.л. настъргана кора от лимон
1 ч.л. стрита сушена салвия
1 с.л. олио
сокът на един лимон
сол на вкус
черен пипер

За соса

бяло вино
черни маслини
каперси
нишесте за сгъстяване
сол на вкус

Приготвяне

Всички съставки за маринатата се смесват и рибните филета се намазват от двете страни.Оставят се да се мариноват за 20 мин.Във всяка зелена маслина се слага малко парченце пушено сирене.По средата на всяко рибно филе се слага по една маслина,завива се на рулце и се прикрепя с клечка за зъби.Готовите рулца се запържват за кратко в тефлонов тиган в съвсем малко мазнина.Добавя се виното,черните маслини и каперсите.Подправя се със сол на вкус.Когато виното поври 2-3 мин. се сгъстява са малко натурално нишесте,размито във вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар