вторник, 23 септември 2008 г.

Шоколадови палачинкови ролки






Продукти за какаовите палачинки

1 яйце
70 г брашно
120 мл прясно мляко
1 ванилия
2 ч.л.какао

Продукти за кокосовите палачинки

1 яйце
70 г брашно
120 мл прясно мляко
1 ванилия
2 с.л.кокосови стърготини

Продукти за кафявия крем

125 мл течна сметана
100 г черен шоколад
1 с.л.коняк

Продукти за белия крем

100 мл течна сметана
200 бял шоколад
20 г масло

по 50 г стопен бял и черен шоколад за намазване





Приготвяне

* Разбъркайте изброените продукти за какаовите палачинки. Изпържете малко по-дебели палачинки от обикновено. В зависимост от тигана, в който пържите ползвайте масло за намазване.

* По същият начин разбъркайте продуктите и за кокосовите палачинки и ги изпържете.

* В две купички загрейте сметаните до кипване. Към едната прибавете черния шоколад и коняка, а към другата - белия и маслото. Бъркайте, докато получите гладки кремове. Оставете в хладилника да се стегнат.

* Намажете палачинките с кремовете като върху какаовите палачинки слагате от белия крем, а върху кокосовите от кафявия. Завийте палачинките на рула.

*  Ако искате навитите палачинки да са с по-кръгла форма първо ги завийте в найлоново фолио и добре ги пристегнете за да оформите стегнати ролки. Оставете ги в хладилник са се стегнат добре.

* Нарежете ролките на парчета под ъгъл.

* Стопете двете вида шоколад на водна баня в отделни купички. Може да го стопите  и в микровълнова фурна, но на слаба мощност. Намажете ролките като отново редувате - бял шоколад върху какаова палачинка и обратното. Ако желаете, украсете с ивици  шоколад. Сервирайте десерта студен. Да ви е сладко!

Източник : Лафер



9 коментара:

  1. Йоли, тези палачинки изглеждат умопомрачително! Поздравления за предложението и изпълнението!
    Мирослава

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Мирослава.Да ти е сладко и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей, Йоли!
    Първо - да кажа, че съм ти голям фен! Толкова си позитивна и толкова сладко и заразително показваш рецептите, че.... :)
    Следя както блога ти, така и Юлисима.
    Тази сутрин гледах рецептата за тези ролца и реших, че просто ще закъснея за работа:))
    Искам да те попитам дали кремовете за пълнежа се стягат много, защото искам да приготвя и палачинкова торта. Тези кремове си ги представям идеални за слепване, но не знам дали като изстинат се втърдяват много...
    Ако да, ще съм изключително благодарна да ми споделиш рецепта за хубав тортен крем, който да е подходящ за блатове от палачинки:)

    Успех и бъде все така зареждаща!
    Хриси

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти Хриси.Много си мила.Много добре си се насочила към тези кремове.Изключитеелно са подходящи за палачинкова торта.Не са нито твърди,нито меки.Съвсем са си както си трябва.А за трети крем бих ти препоръчала един лесен карамелен.Просто смесваш с 200г раазбито масло една консерва Дулсе де лече и готово.Погледни крема на Новогодишната ми торта и ако го харесаш го направи.Рецептата ще намериш в каталога за Торти.Да ти е сладко и благодаря отново.

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно! БЛАГОДАРЯ!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей Йоли, казвам се Анна и изпробвах през уикенда тази рецепта. За съжаление установих , че на белия крем му трябва почти една нощ в хладилника за да стегне достатъчно, а кафевия така и не можах да постигна нужната консистенция (спазвах рецептата много стриктно). Може би другия път ще ползвам Нутела за кафевия. За глазурата - шоколад на водна баня с няколко 2-3 лъжици сметана за да може да се намаже добре, еа след като изстине се втвърдява прекрасно. Искам да те поздравя за сайта. Наистина е много разнообразен и прекрасен. Молбата ми е ако може да споделяш и малките детайлчета за да не се получават издънки при први опит, както при мен :))) Сега ми се получиха нормални палачинки със шоколад :)))) Не изчаках достатъчно крема да стегне :)))Нямах търпение

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ти Ани за хубавите думи и доверието.Радвам се,че пробва рецептата.Да ти кажа честно,написала съм я напълно буквално както я прочетох в резептитет на Лафер.Истината е,че беля шоколадов ганаш определено остава по-течен за разлика от тъмния.Май ще е по-добре да пооправя малко мерките.Благодаря ти отново и да ви е сладко на всички у дома!

    ОтговорИзтриване
  8. yioli ti si moeto vdaxnovenie ,da stana sladkar na 17 god sam i me4taq da si podobrq umeniata v gotvarstvoto i blagodaria 4e mi pomagash s tvoite vkusni recepti ...napravix palan4inkite i sa mn vkusni ..:)

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотно Хриси! Много добре си насочила към сладкарството. От цялото готварство,според мен там можеш най-много да разгърнеш творчеството си.Браво,моето момиче.Целувам те и ти благодаря!

    ОтговорИзтриване