Продукти за 4 порции
2 нектарини
100 мл течна безсолна сметана
80 г натурален шоколад
стръкче лавандула - сушена или прясна
Приготвяне
* Кипнете сметаната и лавандулата в тефлонов съд и оставете настрана за 20 минути за да се ароматизира сметаната. Извадете клончето лавандула и отново загрейте сметаната до завиране. Отстранете от огъня, сипете шоколада и разбъркайте докато се стопи напълно.
* Отрежете капачета на нектарините от едната страна. С малка лъжичка издълбайте част от месестата част около костилката. Разклатете костилката за да се отдели от страните и я издърпайте. Разширете полученият отвор като издълбаете още малко от вътрешността.
* Напълнете плодовете с крем и ги оставете за 1 час в хладилника докато се стегне крема. Сервирайте нектарините нарязани на резени.
идея - Chef blog
.
Няма коментари:
Публикуване на коментар