събота, 27 септември 2008 г.

Сладкиш с вишни и кисело мляко







Продукти

120 г меко масло
150 г пудра захар
2 яйца
200 г брашно
1 ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер

400 г почистени от костилките вишни

200 г изцедено кисело мляко
4 с.л. пудра захар
1 ванилия
2 с.л.квасена сметана
кокосови стърготини за поръсване

Приготвяне

* Разбийте на крем маслото със захарта. Прибавете яйцата, а след това и брашното, пресято с ванилията и бакпулвера. Покрийте дъното на правоъгълна тавичка с хартия за печене. Сипете тестото и го загладете с мокра лъжици - доста гъсто е. Набодете в тестото вишните и изпечете сладкиша в предварително загрята на 170* фурна за около 25 - 30 минути.

* Разбъркайте киселото мляко със сметаната, захарта и ванилията.

* Нарежете изстиналия сладкиш на квадрат, намажете ги с крема и поръсете с кокос. Да ви е сладко!





.

27 коментара:

  1. За сладкиш с вишни и кисело мляко!Велик сладкиш!Извънземен!
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Жени.Така се радвам,че ти е харесал.Тъкмо сега е и сезона на вишните.Да ти е сладко.

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, прекрасен сладкиш, става дори и с вишнап, макар че ще го направя още веднъж, когато имам вишни...

    Обожавам лесни и вкусни десертчета

    Теодора

    ОтговорИзтриване
  4. Супер много се радвам,Теди. Да ти е сладко мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Сладкишът изглежда много апетитно. Колко голяма трябва да е тавата?
    Благодаря.

    Ралица

    ОтговорИзтриване
  6. Вашият сладкиш е божествен! Не мога да повярвам, че нещо толкова нежно и богато излезе от моите ръце :)
    Продуктите изглеждат малко, но се получава голям сладкиш :) , поздрави и благодарности!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей, Йоли!

    Сладкиша изглежда чудесно, както и всички останали твои кулинарни творения. Бих искала само да попитам, горе-долу колко голяма трябва да е тавата, ако можеш да посочиш някакви размери.

    Поздрави за хубав и приятен следобед :-)

    ОтговорИзтриване
  8. Здравей,благодаря ти за милите думи.Щ се радвам да опиташ сладкиша.Можеш да си го изпечеш или в кръгла, или в правоъгълна тава.Правоъгълната ми е най-обикновено плаке,от едновремешните... ха,ха. Горе долу е с размери 22/45см.Няма кой знае какво значени дали ще стане по-тънко или малко по-дебело.Както ти хареса,така.Да ти е сладко и успех!

    ОтговорИзтриване
  9. Здравей, Йоли!

    Благодаря Ти, за изчерпателния отговор. Когато направя сладкиша ще напиша отзиви. Надявам се да стане вкусен и красив, като твоя на снимката.

    Поздрави и хубава вечер :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Аз съм сигурна,че ще е вкусен и красив.Чакам отзивите после.Да ви е сладко на всички!

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотен сладкиш, Йоли! Благодаря за рецептата.

    Аз я промених малко - сложих по-малко захар, освен вишните сложих и малко орехи, а след като сладкишът се изпече го извадих от тавата, сложих сок от компот от вишни и върнах сладкиша обратно. Долната част стана сочна и се върза прекрасно с киселкото отгоре :), а и сладкишът стана трицветен. Определено ще го направя пак и ще пробвам и с други плодове :)))

    ОтговорИзтриване
  12. Много ти благодаря.Чудесна е идеята със сока от вишни.И сочно,и ароматни,и цветно.Благодаря ти много,радвам се,че ви хареса сладкиша. Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  13. Здравей Йоли, може ли да се използва сладко от череши вместо пресни вишни?Ако не, с какво? Знам ,че няма да е същото, но сега се намират трудно.

    ОтговорИзтриване
  14. Разбира се, че може! как да не може!Ще стане супер!Всичко може,просто сложи това, което обичате като вкус и каквото ти се намира в килера.Благодаря ти,много ще е хубаво със сладко!

    ОтговорИзтриване
  15. Колко време горе-долу се пече?
    цветелина

    ОтговорИзтриване
  16. Цвети,около 25-30 минути.Сега ще го добавя в рецептата.Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  17. Оо, моят вече час ще стане :) Но сигурно защото замразени малини сложих и клечката едва сега излезе суха.
    Благодаря ти, Йоли! Хубава вечер (и вкусна) :)
    цветелина

    ОтговорИзтриване
  18. Вишните не се ли овалват в брашно или галета преди да се поставят в/у тестото?

    ОтговорИзтриване
  19. О, винаги можеш да го направиш така. Лично аз в случая не ги овалвам, няма нужда, защото тестото е доста гъсто и се получава добре и без тази процедура. Но ти ги оваляй, ако решиш, това няма да промени вкуса и вида на сладкиша. Ще се радвам, ако пробваш. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  20. Току-що направих сладкиша , едва устоях да опитам само едно парче , направо можех и сама да си го изям, невероятен е , отново поздравления , Йоли!!! Светлана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ееееееееееее, Светле, да ти е сладко!!! Ама как ме усмихна! Благодаря ти мила!

      Изтриване
  21. аАко се намаже с млякото и не се изяде веднага на другия ден няма ли да е доста мокър или няма проблем.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей. Ще се радвам да опиташ сладкиша. Много е приятен. Не се притеснявай от млякото. Напротив, става точно обратното. Колкото повече сладкишът престоява заедно с млякото, толкота по-вкусен става. Сочен, не мокър. А млякото става по-гъсто, като сметана е направо. Благодаря ти и наистина ще се радвам, ако ти хареса.

      Изтриване
  22. Лек и свеж сладкиш! Благодаря Йоли!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ники. И аз си го харесвам този сладкиш. Имаш право, наистина емного лек и свеж, радвам се, че и на теб ти допада.

      Изтриване
  23. ЩЕ КОМЕНТИОРАМ КОГАТО ГО НАПРАВЯ И ОПИТАМ

    ОтговорИзтриване