Продукти
120 г меко масло
150 г пудра захар
2 яйца
200 г брашно
1 ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер
400 г почистени от костилките вишни
200 г изцедено кисело мляко
4 с.л. пудра захар
1 ванилия
2 с.л.квасена сметана
кокосови стърготини за поръсване
Приготвяне
* Разбийте на крем маслото със захарта. Прибавете яйцата, а след това и брашното, пресято с ванилията и бакпулвера. Покрийте дъното на правоъгълна тавичка с хартия за печене. Сипете тестото и го загладете с мокра лъжици - доста гъсто е. Набодете в тестото вишните и изпечете сладкиша в предварително загрята на 170* фурна за около 25 - 30 минути.
* Разбъркайте киселото мляко със сметаната, захарта и ванилията.
* Нарежете изстиналия сладкиш на квадрат, намажете ги с крема и поръсете с кокос. Да ви е сладко!
.
За сладкиш с вишни и кисело мляко!Велик сладкиш!Извънземен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Благодаря ти Жени.Така се радвам,че ти е харесал.Тъкмо сега е и сезона на вишните.Да ти е сладко.
ОтговорИзтриванеЙоли, прекрасен сладкиш, става дори и с вишнап, макар че ще го направя още веднъж, когато имам вишни...
ОтговорИзтриванеОбожавам лесни и вкусни десертчета
Теодора
Супер много се радвам,Теди. Да ти е сладко мила!
ОтговорИзтриванеСладкишът изглежда много апетитно. Колко голяма трябва да е тавата?
ОтговорИзтриванеБлагодаря.
Ралица
Вашият сладкиш е божествен! Не мога да повярвам, че нещо толкова нежно и богато излезе от моите ръце :)
ОтговорИзтриванеПродуктите изглеждат малко, но се получава голям сладкиш :) , поздрави и благодарности!
Здравей, Йоли!
ОтговорИзтриванеСладкиша изглежда чудесно, както и всички останали твои кулинарни творения. Бих искала само да попитам, горе-долу колко голяма трябва да е тавата, ако можеш да посочиш някакви размери.
Поздрави за хубав и приятен следобед :-)
Здравей,благодаря ти за милите думи.Щ се радвам да опиташ сладкиша.Можеш да си го изпечеш или в кръгла, или в правоъгълна тава.Правоъгълната ми е най-обикновено плаке,от едновремешните... ха,ха. Горе долу е с размери 22/45см.Няма кой знае какво значени дали ще стане по-тънко или малко по-дебело.Както ти хареса,така.Да ти е сладко и успех!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ти, за изчерпателния отговор. Когато направя сладкиша ще напиша отзиви. Надявам се да стане вкусен и красив, като твоя на снимката.
Поздрави и хубава вечер :-)
Аз съм сигурна,че ще е вкусен и красив.Чакам отзивите после.Да ви е сладко на всички!
ОтговорИзтриванеСтрахотен сладкиш, Йоли! Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеАз я промених малко - сложих по-малко захар, освен вишните сложих и малко орехи, а след като сладкишът се изпече го извадих от тавата, сложих сок от компот от вишни и върнах сладкиша обратно. Долната част стана сочна и се върза прекрасно с киселкото отгоре :), а и сладкишът стана трицветен. Определено ще го направя пак и ще пробвам и с други плодове :)))
Много ти благодаря.Чудесна е идеята със сока от вишни.И сочно,и ароматни,и цветно.Благодаря ти много,радвам се,че ви хареса сладкиша. Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли, може ли да се използва сладко от череши вместо пресни вишни?Ако не, с какво? Знам ,че няма да е същото, но сега се намират трудно.
ОтговорИзтриванеРазбира се, че може! как да не може!Ще стане супер!Всичко може,просто сложи това, което обичате като вкус и каквото ти се намира в килера.Благодаря ти,много ще е хубаво със сладко!
ОтговорИзтриванеКолко време горе-долу се пече?
ОтговорИзтриванецветелина
Цвети,около 25-30 минути.Сега ще го добавя в рецептата.Благодаря ти.
ОтговорИзтриванеОо, моят вече час ще стане :) Но сигурно защото замразени малини сложих и клечката едва сега излезе суха.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Йоли! Хубава вечер (и вкусна) :)
цветелина
Вишните не се ли овалват в брашно или галета преди да се поставят в/у тестото?
ОтговорИзтриванеО, винаги можеш да го направиш така. Лично аз в случая не ги овалвам, няма нужда, защото тестото е доста гъсто и се получава добре и без тази процедура. Но ти ги оваляй, ако решиш, това няма да промени вкуса и вида на сладкиша. Ще се радвам, ако пробваш. Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеТоку-що направих сладкиша , едва устоях да опитам само едно парче , направо можех и сама да си го изям, невероятен е , отново поздравления , Йоли!!! Светлана
ОтговорИзтриванеЕеееееееееее, Светле, да ти е сладко!!! Ама как ме усмихна! Благодаря ти мила!
ИзтриванеаАко се намаже с млякото и не се изяде веднага на другия ден няма ли да е доста мокър или няма проблем.
ОтговорИзтриванеЗдравей. Ще се радвам да опиташ сладкиша. Много е приятен. Не се притеснявай от млякото. Напротив, става точно обратното. Колкото повече сладкишът престоява заедно с млякото, толкота по-вкусен става. Сочен, не мокър. А млякото става по-гъсто, като сметана е направо. Благодаря ти и наистина ще се радвам, ако ти хареса.
ИзтриванеЛек и свеж сладкиш! Благодаря Йоли!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ники. И аз си го харесвам този сладкиш. Имаш право, наистина емного лек и свеж, радвам се, че и на теб ти допада.
ИзтриванеЩЕ КОМЕНТИОРАМ КОГАТО ГО НАПРАВЯ И ОПИТАМ
ОтговорИзтриванеЩе се радвам, ако ти хареса. Благодаря.
Изтриване